ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Οι πολίτες απορρίπτουν όλο και περισσότερο την πολιτική υποκρισία, την απόκρυψη των ευθυνών, τα συνθήματα και τη παραπλάνηση

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ.ΣΑΜΑΡΑ

17/09/2010

Οι ευθύνες της ΝΔ για τη σημερινή θέση της χώρας δεν παραγράφονται επειδή απομακρύνθηκε από τη κυβέρνηση. Ούτε οι “αντιμνημονιακοί” ελιγμοί της ηγεσίας της παραπλανούν τους πολίτες για την πολιτική που προτείνει. Οι όποιες προτάσεις της ΝΔ θα κρίνονται πάντα ως αναξιόπιστες όσο δεν συνδυάζονται με σαφή αποτίμηση των πεπραγμένων των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Χθες ο κ. Σαμαράς δεν βρήκε μια κουβέντα να πεί για το πελατειακό κράτος της σπατάλης και της διαφθοράς που έστησαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Απέφυγε την παραμικρή αναφορά στη παραοικονομία και στην ανάγκη δίκαιου καθολικού φορολογικού συστήματος. Αποδεικνύει έτσι ότι η νέα “υπέρβαση” που επιχειρεί είναι στη πραγματικότητα η αναβίωση του ίδιου κράτους και του οικονομικού μοντέλου που οδήγησε τη χώρα στην υπερχρέωση. Και οδηγεί σήμερα στην προκλητική κοινωνική αδικία να ξεχρεώνουν οι μη-έχοντες την ανευθυνότητα και τις σπατάλες πολυτελούς κατανάλωσης των πάσης μορφής προνομιούχων.

Η κοινωνία έχει ανάγκη μια δημοκρατική εναλλακτική διέξοδο από την οικονομική κρίση δίκαιη με στόχο σύγχρονες αναπτυξιακές προτεραιότητες. Η κυβέρνηση βαρύνεται με την ευθύνη ότι διατηρεί το πελατειακό κράτος και δεν συγκρούεται με με τη παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή.

Οι πολίτες απορρίπτουν όλο και περισσότερο την πολιτική υποκρισία, την απόκρυψη των ευθυνών, τα συνθήματα και τη παραπλάνηση._

Θέμα

Μνημόνιο-Κυβερνητική πολιτική

Σύνολο καταγραφών: 283

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι