Φ. Κουβέλης: Η όποια αποκρατικοποίηση θα πρέπει να εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, θέσεις εργασίας, ουσιαστικές επενδύσεις

Δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

06/08/2012

Είχαμε μια διεξοδική συζήτηση αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις. Ουσιαστικά επρόκειτο για μια ενημερωτική διαδικασία.

Εκείνο το οποίο επιλέγεται είναι η όποια αποκρατικοποίηση θα πρέπει να εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, θέσεις εργασίας, ουσιαστικές επενδύσεις και, προφανώς, με όρους και κανόνες νομιμότητας και διεθνούς διαφάνειας.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις

Ερ. Συμφωνήσατε να αλλάξουν τα νομοθετήματα εκείνα τα οποία προβλέπουν σε επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα 51 % της συμμετοχής να είναι δημόσιο και να μην επιτρέπεται πάνω από 20% συμμετοχή σε ιδιώτη;

Απ: Όχι. Δεν έγινε καμιά συζήτηση γι αυτό το θέμα. Έγινε αναφορά στα προωθούμενα μεγέθη των αποκρατικοποιήσεων, χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε εξειδίκευση.

Ήταν μια πρώτη ενημέρωση, η οποία βεβαίως θα συνοδευτεί και από τις συνεργασίες μας για την εξειδίκευση των προωθούμενων αποκρατικοποιήσεων.

Επιλέγω, για μια άλλη φορά, να τονίσω ότι εκείνο που συμφωνήθηκε είναι η διαφάνεια, η νομιμότητα, η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και προφανέστατα να υπάρξουν επενδύσεις που θα δώσουν θέσεις εργασίας.

Ερ :Μιλήσατε για τη χθεσινή συνάντηση με την τρόικα;

Απ: Όχι. Δεν έγινε καμία συζήτηση για τα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει την Έκθεση που θα απευθύνει στην τρόικα και είναι προφανές ότι θα ενημερωθούμε στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Ερ: Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συζητήσατε;

Απ: Όχι. Δεν έγινε καμία αναφορά. Αυτά που περιέγραψα είναι ακριβώς αυτά που συζητήσαμε.

Ερ: Θα δώσετε κατάλογο επιχειρήσεων προς άμεσες αποκρατικοποιήσεις;

Aπ: Όχι. Ανακοίνωση δεν θα υπάρξει μέσα σε αυτή την εβδομάδα. Άλλωστε επρόκειτο για μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση.

Θα πρέπει να προωθηθεί η σχετική αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων και τότε θα υπάρξει οπωσδήποτε γνωστοποίηση προς τον ελληνικό λαό και βεβαίως πάντοτε στο πλαίσιο της διαφάνειας και της οφειλόμενης νομιμότητας έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να γνωρίζει τι ακριβώς επιδιώκουμε με αυτές τις μεταρρυθμίσεις και με αυτές τις αποκρατικοποιήσεις.

Θέμα

Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης

Σύνολο καταγραφών: 160

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι