Το deal 70-30 του Καμμένου

Τον Καμμένο η κυβέρνηση θα τον πληρώσει. Να μην την "πληρώσει" η χώρα.

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 30/03/2015

Όσο ο Παν. Καμμένος ήταν…απλώς Πόεδρος των ΑΝΕΛ τις διάφορες απίθανες μπαρούφες του( ψεκασμούς κλπ) τις αντιμετωπίζαμε με διάθεση πλάκας.

Τώρα όμως είναι ΥΠΕΘΑ και αρχηγός του κόμματος που συγκυβερνά τη χώρα!

Και να θέλουμε δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να τον αντιμετωπίζουμε με ελαφρότητα. Διαμορφώνει(συνδιαμορφώνει) πολιτικά γεγονότα. Πριν από ένα μήνα στην πρώτη επίσκεψή του στην Κύπρο ως ΥΠΕΘΑ έχρισε την ΕΛΔΥΚ σε «μονάδα επίθεσης» που «όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα σηκώσει πάλι τη σημαία της λευτεριάς στα κατεχόμενα εδάφη», προ πέντε ημερών έστησε τα ταρατατζουμ με τις εθνικολαϊκές παρελάσεις και χορούς. Και μόλις προ δυο ημερών εμφανίζεται να έχει κάνει πρόταση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για 70-30 συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και των πετρελαίων της περιοχής , υπονοώντας φυσικά του Αιγαίου, γιατί για τις υπόλοιπες περιοχές οι συνεκμεταλλεύσεις προωθούνται με τα όμορα κράτη(Ισραήλ , Αίγυπτος)

Το σημαντικό και εξωφρενικό βεβαίως είναι ότι οι υπεύθυνοι κυβερνητικοί παράγοντες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέχρι στιγμής παραμένουν άφωνοι!

Τι και αν για το μόνο ζήτημα που, χρόνια τώρα, δεν έχει γίνει μέχρι τώρα δημόσια συζήτηση με κυβερνητική ευθύνη είναι για τα κοιτάσματα του Αιγαίου, τι και αν «τρέχει» ο διαγωνισμός για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα(Ιονίου και νοτίως της Κρήτης με καταληκτική ημερομηνία τις 5 Μαΐου), τι και αν για το ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων ουδέν ακούσαμε από τις Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης(αυτό δεν είναι κατ΄ανάγκη προς ψόγον. Αν δεν έχεις θέση καλύτερα να μην αυτοσχεδιάσεις και προχειρολογήσεις…)

Η λογική που διαφαίνεται από τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τις ακριτομυθίες στελεχών του του είδους: «άσε τον Καμμένο να ασχολείται με τα εθνικά του, το στράτευμα και τα γεωστρατηγικά και να μας αφήνει ήσυχους για όλα τα άλλα…Οικονομικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά, μεταναστευτικό, προστασία του πολίτη, αντιεξουσιαστικό χώρο», φαίνεται καθαρά πως έχει κοντά ποδάρια.

Πριν αρχίσει να καθίσταται όλως διόλου επικίνδυνη για τη χώρα απαιτείται εγρήγορση και προφανώς άμεσος κυβερνητικός επανασχεδιασμός.

Τον Καμμένο η κυβέρνηση θα τον πληρώσει. Να μην την "πληρώσει" η χώρα.

Θέμα

Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σύνολο καταγραφών: 417

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι