ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ;

Θόδωρος Μαργαρίτης, 26/05/2015

Ορισμένα στελέχη της Κεντροαριστεράς με αφορμή την αρνητική πορεία της χώρας και το ενδεχόμενο ακραίων κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν «επί τάπητος» το ζήτημα μιας πολιτικής σύμπραξης των φιλο-ευρωπαϊκών δυνάμεων μαζί με την ΝΔ.

Πρόκειται για μια προσέγγιση λανθασμένη. Μια τέτοια επιλογή θα αποτελούσε μακροπρόθεσμη υπονόμευση κάθε προσπάθειας για την ανάταξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού στον βαθμό που θα ταυτοποιούσε τον ήδη τραυματισμένο και κατακερματισμένο χώρο με την ισχυρή παρουσία της (νέο) φιλελεύθερης παράταξης. Θα αποπροσανατόλιζε από την αναγκαία προτεραιότητα για ένα αυτόνομο μεσαίο χώρο απέναντι τόσο στις συντηρητικές πολιτικές όσο και στον λαϊκισμό. Θα χάριζε αδύναμα κοινωνικά στρώματα στον αριστερισμό.

Το πιο σοβαρό λάθος όμως θα ήταν η ενίσχυση κάθετων -εμφυλιοπολεμικων-διαχωρισμών μέσα στην ελληνική κοινωνία. Σε μια χώρα μάλιστα σαν την Ελλάδα που έχει μακρά παράδοση διαιρέσεων! Ας αναλογιστούμε πόσο τραγικό είναι να διαμορφωθεί ένα σκηνικό που η ΝΔ θα παριστάνει τον «κορμό» της Ευρωπαϊκής κατεύθυνσης και ο ΣΥΡΙΖΑ τον «κορμό» της Εθνικής προοδευτικής πορείας. Θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου προς αχαρτογράφητα νερά της πολιτικής αντιπαράθεσης με την απουσία μετριοπαθών δυνάμεων. Νομίζω ότι ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος

Θέμα

Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σύνολο καταγραφών: 417

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι