Αποκλεισμός από την Π.Κ. Πανεπιστημιακών Αθήνας

Ευγενία Μπουρνόβα, Σόνια Τσιτήλου, Αυγή, 09/07/2008

Αθήνα

Από τον Μάρτιο του 2008 υπάρχει συστηματικός αποκλεισμός μας από τις συνεδριάσεις της Π.Κ. Πανεπιστημιακών με αιτιολόγηση τη συμμετοχή μας στη συνδικαλιστική παράταξη Πανεπιστημιακών «Αριστερή Μεταρρύθμιση». Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί και στην Π.Γ του ΣΥΝ, όπου αποφασίστηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν διοικητικά μέτρα εναντίον μας. Επιπλέον ο πρόεδρος του κόμματος σ. Τσίπρας ανέλαβε μια πρωτοβουλία μεσολάβησης, αλλά στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε δεν ήρθαν οι σύντροφοι-υποστηρικτές του αποκλεισμού.

Το τελευταίο κρούσμα είναι η Πανελλαδική συνάντηση μελών και φίλων του ΣΥΝ από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ που έγινε στις 28/6/08 στην Αθήνα. Ούτε και σε αυτήν κληθήκαμε. Προφανώς για κάποιους δεν συγκαταλεγόμαστε ούτε στους φίλους του ΣΥΝ γιατί σε ορισμένα θέματα έχουμε απόψεις διαφορετικές από τους συντρόφους της πλειοψηφίας, απόψεις που υπάρχουν στα μέλη του ΣΥΝ και εκτός των Πανεπιστημιακών.

Προκύπτουν εύλογα δύο τουλάχιστον ερωτήματα:

1) Με αυτό τον τρόπο οι σύντροφοι (ες) υπερασπίζονται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων σε αυτό;

2) Όταν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα, μεταξύ αυτών και στα θέματα παιδείας, στον ΣΥΝ δεν υπάρχει περιθώριο για τη διαφορετική άποψη;

Ευγενία Μπουρνόβα,

Σόνια Τσιτήλου

Μέλη της Π.Κ. Παν/κών Αθήνας

ΥΓ. 1. Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη του ΣΥΝ, ανήκουν σε διαφορετικές συνδικαλιστικές παρατάξεις και από όσο γνωρίζουμε δεν έχει υπάρξει θέμα αποκλεισμού τους από τις Π.Κ.

2. Μόλις μάθαμε ότι σε αυτή τη συνάντηση δεν κλήθηκαν και άλλοι (ες) σύντροφοι (ισες) της ανανεωτικής πτέρυγας.

ΕΜ, ΣΤ

---

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Επιστολή και από τους πανεπιστημιακούς  Κική Θερμού,Χάρη Κατερινόπουλο,ρήστο Κουρουνιώτη,

Πληροφορηθήκαμε οτι το Σάββατο, 28/6/2008, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα «πανελλαδική συνάντηση των πανεπιστημιακών, μελών και φίλων του ΣΥΝ». Επισημαίνουμε οτι κανένα μέλος της Π.Κ. Πανεπιστημιακών Ηρακλείου δεν ειδοποιήθηκε για αυτή τη συνάντηση.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που, αν και η αυτόκλητη «οργανωτική επιτροπή» τέτοιων συναντήσεων έχει πλήρη κατάσταση με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των μελών της Π.Κ., η ειδοποίηση γίνεται επιλεκτικά, με προφανή στόχο να αποκλειστούν διαφορετικές απόψεις.

Τέτοιες αντιδημοκρατικές διαδικασίες δεν είναι δυνατόν να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα προβλήματα στο χώρο των πανεπιστημιακών του κόμματος και να επιτρέψουν την ενιαία και πολιτικά αποτελεσματική παρουσία στο συνδικαλιστικό χώρο.

Τα μέλη της Π.Κ. Πανεπιστημιακών Ηρακλείου

Κική Θερμού,Χάρης Κατερινόπουλος,Χρήστος Κουρουνιώτης

Θέμα

Παιδεία

Σύνολο καταγραφών: 286

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι