ΔΗΛΩΣΗ των «10»: Θα υπερασπιστούμε την Αριστερή Ανανεωτική ταυτότητα και πολιτική του ΣΥΝ

*66 ψήφοι υπέρ του κειμένου της πλειοψηφίας , *31 ψήφοι υπέρ της αντι-εισήγησης των «10»

11/02/2007

Σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης και υψηλών τόνων έληξαν οι εργασίες της ΚΠΕ του ΣΥΝ με θέμα την έγκριση της εκλογικής τακτικής, των συνεργασιών και της εκλογικής Διακήρυξης.

Τις εργασίες σημάδεψαν: η «αναγκαστική» δήλωση του Νίκου Κωνσταντόπουλου ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές καθώς και η για πρώτη φοράς μετά το συνέδριο κοινή εμφάνιση του συνόλου της ανανεωτικής πτέρυγας του κόμματος με την αντι-εισήγηση.

«Ακηκόαμεν , εωράκαμεν, πεπόνθαμεν» δήλωσε στο μονόλεπτο «κλείσιμό» του ο Δημήτρης Χατζησωκράτης μετά το επί μιάμιση ώρα κλείσιμο του Προέδρου και του Γραμματέα της ΚΠΕ, και ζήτησε να μπουν σε ψηφοφορία αντιπαραθετικά τα κείμενα.

 

Ολόκληρο το κείμενο της ΔΗΛΩΣΗΣ των 10 μελών της ΚΠΕ του ΣΥΝ μετά την συνεδρίαση.

ΔΗΛΩΣΗΣ των 10 μελών της ΚΠΕ του ΣΥΝ

 

Οι εξελίξεις στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία.

Υιοθετείται ένα πολιτικό πλαίσιο μακριά από τις επιλογές του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, αντιευρωπαϊκό, έξω από την πολιτική κουλτούρα του ΣΥΝ και της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Ρευστοποιείται ο ΣΥΝ και μετακινείται το κέντρο σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων έξω από αυτόν, σε αδιαφανή κέντρα μιας συμμαχίας, που ξεπερνά τα εκλογικά χαρακτηριστικά.

Στη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων κυριαρχούν φαινόμενα που οδηγούν στην απομάκρυνση κεντρικών στελεχών. Η απουσία του πρώην Προέδρου του ΣΥΝ από τα ψηφοδέλτια αποτελεί πλήγμα για το κόμμα μας.

Απέναντι σε αυτή τη μετατόπιση είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τις αξίες και την πολιτική του ΣΥΝ, τις αξίες και την πολιτική μακροχρόνιων προσπαθειών της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Ως εδώ.

Είναι ανάγκη μέσα από σοβαρό διάλογο στη βάση του κόμματος και με σύγκληση διαρκούς συνεδρίου να τοποθετηθούν τα μέλη του κόμματος.

Υποδείξαμε μια διαφορετική στρατηγική για την εκλογική στόχευση του ΣΥΝ.

Θα υπερασπιστούμε την Αριστερή Ανανεωτική του ταυτότητα και πολιτική.

 

Τα μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ

 

Κώστας Ζάμπας, Φώτης Κουβέλης, Σπύρος Λυκούδης, Άγγελος Μανταδάκης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Στέφανος Μπαγεώργος, Γιάννης Μπαλάφας, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι