17-18 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝ για τις Εθνικές Εκλογές

-Ψηφίστηκε η πρόταση της πλειοψηφίας της ΚΠΕ - Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ με συγκρότηση, λόγο και ενιαία καταγραφή

18/03/2007

Έληξαν την Κυριακή νωρίς το απόγευμα οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στο οποίο συμμετείχαν 803 από τους 1132 συνέδρους. Η ψηφοφορία, ως αναμένονταν, κατέγραψε τους ποσοτικούς συσχετισμούς που είχαν διαμορφωθεί από το 4ο Τακτικό Συνέδριο.

Το νέο στοιχείο, που αποτελεί πλέον μια νέα κατάσταση και ελπιδοφόρα προοπτική τόσο στο κομματικό σώμα του ΣΥΝ όσο και στην κοινωνία, είναι η συγκρότηση και καταγραφή σε ανώτατο κομματικό σώμα της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ με την σύγκλιση των δυνάμεων της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ καθώς και μη ενταγμένων μέχρι σήμερα σε καμία από της παραπάνω τάσεις.

Στα «ΣΥΝ» του Διαρκούς Συνεδρίου ήταν η αναζωογόνηση της πολιτικής συζήτησης και των κομματικών οργανώσεων σε ολόκληρη την χώρα, όπως και η δυνατότητα να ακουστεί συγκροτημένα και μέσα στις κομματικές διαδικασίες ο λόγος και η πολιτική πρόταση της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ

Η αναγκαιότητα πραγματοποίησης του Διαρκούς Συνεδρίου, που είχε ζητηθεί από την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ, πιστοποιήθηκε από όλο το σώμα.

Η εκλογική τακτική, τουλάχιστον στην κατεύθυνση και τις χοντρές γραμμές μετά το Διαρκές Συνέδριο είναι δεδομένη.

Για την παραπέρα πορεία του ΣΥΝ για την χάραξη  πολιτικών  και λήψη αποφάσεων είναι ανάγκη να συνειδητοποιηθεί ότι ο ΣΥΝ αποτελείται από δυο βασικά πολιτικά ρεύματα που οφείλουν να συνυπάρξουν. Οποιαδήποτε επιδίωξη παραμερισμού της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ή υποτίμησής της θα πλήττει την συνοχή και την ενότητα του κόμματος.

Δ.Χ.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι