Συσπείρωση δυνάμεων και σεβασμό στην ανανεωτική παράδοση της εφημερίδας

ΔΗΛΩΣΗ για πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στην ΑΥΓΗ από την πλευρά του ΣΥΝ.

18/09/2008

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην ΑΥΓΗ έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον, αλλά και πολλά ερωτηματικά πολλών φίλων και συντρόφων μας, αγωνιστών της αριστεράς που προσέφεραν σε κρίσιμες στιγμές και συνέβαλαν καθοριστικά στη συνέχιση της έκδοσης της καθημερινής εφημερίδας της αριστεράς. Ζητούν να διασφαλιστεί το μέλλον, η οικονομική βιωσιμότητα της ΑΥΓΗΣ, η δημοσιογραφική αυτονομία, η επιχειρηματική της συγκρότηση και να στηριχτεί αποφασιστικά ο δημοσιογραφικός εμπλουτισμός και η κυκλοφοριακή της άνοδος, σήμερα μάλιστα που οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν με ελπίδα στην ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά.

Το τελευταίο διάστημα εκδηλώθηκαν πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στην ΑΥΓΗ από την πλευρά του ΣΥΝ. Οι πρωτοβουλίες για την αναγκαία και επιβεβλημένη αναδιοργάνωσή της μπορούν να αποδώσουν μόνο σε πνεύμα ευρείας συναίνεσης, χωρίς αποκλεισμούς, με συσπείρωση δυνάμεων και σεβασμό στην ανανεωτική παράδοση της εφημερίδας. Ο σχετικός σχεδιασμός της ηγεσίας του κόμματος, έως σήμερα, και η προτεινόμενη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου δεν πήραν υπόψη έναν ολόκληρο χώρο, συνδεδεμένο με την εφημερίδα από δεκαετίες.

Χαιρετίζουμε τη διαθεσιμότητα δημοσιογράφων κύρους να προσφέρουν στην εφημερίδα μας. Αλλά, πιστεύουμε ότι το μέλλον της ΑΥΓΗΣ δεν μπορεί να στηριχθεί στη βεβιασμένη – και χωρίς την αναγκαία μελέτη – ενοποίηση με το ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», δημιουργώντας μάλιστα, ένα νέο κέντρο λήψης αποφάσεων έξω από την εφημερίδα και το ραδιοσταθμό, γεγονός που εάν υπάρξει δεν θα υπηρετήσει την αναβάθμιση και θετική εξέλιξη της εφημερίδας και την αναγκαία και επιβεβλημένη αυτονομία της.»

ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΗΣ, Βουλευτής Β΄ Αθήνας

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, Βουλευτής Αττικής

ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, Μέλος ΠΓ ΣΥΝ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ, Μέλος ΠΓ ΣΥΝ

ΜΠΑΓΕΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, Μέλος ΠΓ ΣΥΝ

ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Μέλος ΠΓ ΣΥΝ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Βουλευτής Β΄ Αθήνας

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Ευρωβουλευτής

ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Μέλος ΠΓ ΣΥΝ

ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ, Βουλευτής Αχαΐας

ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ, Βουλευτής Α΄ Αθήνας

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι