Έφυγε στα 55 του χρόνια ο Νίκος Πάντζαλης

14/10/2008

Πρόωρα και ξαφνικά έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πάντζαλης, πρώην γραμματέας της Π.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης προκαλώντας οδύνη σε οικείους και σε όσους είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν.

Το ύστατο χαίρε στον Νίκο, που προδόθηκε από την καρδιά του στα 55 του χρόνια, είπαν νωρίς χθες το απόγευμα εκατοντάδες φίλοι και σύντροφοι. Κανείς δεν πίστευε ότι έφυγε από τη ζωή, έτσι απλά, αυτό που λέμε “στα καλά καθούμενα”.

“Για όλους εμάς που γνωρίσαμε τον Νίκο από τα χρόνια της ΚΝΕ και του ΚΚΕ ή και αργότερα στον Συνασπισμό θα μείνει άσβεστη στη μνήμη μας η ευγενική του φυσιογνωμία. Σωστός και πράος, με διεισδυτική σκέψη και αναλυτική ικανότητα, προσπαθώντας πάντα να κατανοήσει και όχι να δαιμονοποιήσει την άλλη από τη δική του άποψη, αποτελούσε παράγοντα ηρεμίας και σταθερότητας σε δύσκολες στιγμές της κομματικής μας πορείας” τονίζει ο ΣΥΝ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του.

Ο Νίκος Πάντζαλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αλιβέρι. Εκεί νεαρός φοιτητής δέχτηκε και τις “περιποιήσεις” της Ασφάλειας, δυστυχώς τον πρώτο καιρό της μεταπολίτευσης. Στη Θεσσαλονίκη ήρθε ως φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών. Ήταν στέλεχος της ΚΝΕ και αργότερα του ΚΚΕ στον χώρο των επιστημόνων και το 1991, με τη διάσπαση του ΚΚΕ, εντάσσεται στον ΣΥΝ και αποτελεί επίλεκτο στέλεχός του.

Από το 1992 εξελέγη Γραμματέας Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ διετέλεσε μέλος της ΚΠΕ, μέλος της Π.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε επίσης γραμματέας του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Χημικών Μηχανικών.

O Νίκος πέρα απ΄όλα αποτελούσε και την ψυχή και το νού της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ στη Θεσσαλονίκη.

Αντίο σύντροφε και φίλε Νίκο.

Μας λείπεις...

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι