Μετάθεση κατά 15 ημέρες της συζήτησης στη Βουλή για την Προανακριτική

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 19/10/2008

Μιλώντας στον ρ/σ του ALPHA (εκπομπή Αμβρ. Σανταμούρη) ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, σχετικά με την «Προανακριτική Επιτροπή » τόνισε:

Θα προτείνω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ , που συνέρχεται αύριο, να αναλάβει δημόσια πρωτοβουλία απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Βουλής και σε όλα τα κόμματα ώστε η συζήτηση για την Σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης να μετατεθεί κατά δεκαπέντε ημέρες(7 Νοεμβρίου).

Μεγαλύτερο βάρος θα είχε αν μπορούσε να υπάρξει ανάλογη πρόταση από την πλευρά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ,μια και αυτό είχε την πρωτοβουλία πρότασης για «Προανακριτική Επιτροπή».

Με την μικρή αυτή χρονική μετάθεση θα δοθεί η δυνατότητα στην Εξεταστική Επιτροπή, που θα έχει εντωμεταξύ, συσταθεί σε σώμα να ζητήσει τον φάκελο από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας αλλά και ο κ. Καρούτσος θα είχε τον χρόνο να περαιώσει τις επιπλέον ανακρίσεις του και να διαβιβάσει τον φάκελο στην Εξεταστική ως σε κάθε περίπτωση το Σύνταγμα ορίζει.

Είναι ιδιατέρως σημαντικό όλοι οι βουλευτές, μετά γνώσεως, πλήρους συνειδήσεως και με αίσθημα ευθύνης να ψηφίσουν για τη σύσταση «Προανακριτικής Επιτροπής.

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι