Οι υποψήφιοι/ες που υποστηρίζει η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ στο εσωκομματικό δημοψήφισμα του ΣΥΝ

Ψηφίζουμε στις 8-9/03/09

27/02/2009

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα και κατάγεται από την Ήπειρο. Σπούδασε στο Βαρβάκειο και την σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

Προέρχεται από το μαζικό φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης. Διετέλεσε μέλος του Προεδρείου του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ (1976-79), του Ρήγα Φεραίου και στη συνέχεια του ΚΚΕ εσωτερικού και της ΕΑΡ.

Το 1988 μετείχε στην τετραμελή ομάδα σύνταξης του κοινού πορίσματος ΕΑΡ-ΚΚΕ που οδήγησε στην δημιουργία του Συνασπισμού.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ. Εργάστηκε από το 1980 ως μηχανικός και έχει ειδικευτεί στην ανάπτυξη μορφών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον.

Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετέχει στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και είναι τακτικό μέλος στην επιτροπή Περιβάλλοντος.

 

ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ


Γεννημένος στην Αθήνα το 1956, απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΑΠΘ και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στην οικονομική και κοινωνική ιστορία της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Καθηγητής στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Στην ΠΑΣΠ και στο ΠΑΣΟΚ από το 1975 μέχρι το 1986 και στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ από το 1998. Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αδιορίστων Καθηγητών Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος και γραμματέας της ΕΛΜΕ Ν. Ξάνθης, Πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εκπαιδευτικών στη Γαλλία, ιδρυτικό μέλος της Attac Ελλάδας με συμμετοχή σε κινήματα και φόρουμ, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού.

ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ ΦΑΝΗ

Είμαι 45 ετών. Ζω κι εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη. Από το 1996 είμαι υπάλληλος στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπου προσλήφθηκα μέσω του πρώτου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Από το 1999 εκλέγομαι στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων της ΟΛΘ ΑΕ. Σήμερα είμαι αντιπρόεδρος του Συλλόγου, ενώ τα τελευταία χρόνια εκλέγομαι στο γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος.

Από την ηλικία των 16 ετών μετέχω ενεργά σε κοινωνικά κινήματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις των χώρων που εργάστηκα. Εντάχθηκα στον ενιαίο Συνασπισμό προερχόμενη από το ΚΚΕ. Στο Συνέδριο του 2008 εκλέχθηκα μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός 22χρονου γιού, ο οποίος είναι φοιτητής στα Γιάννενα.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΠΟΛΗ : Θεσσαλονίκη
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ : Γεωπόνος
ΕΡΓΑΣΙΑ : Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Δ/νση Γεωργικής Ανάπτυξης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ : Γενιά Πολυτεχνείου – ΚΚΕ – ΚΚΕ Εσ. – ΕΑΡ
Ιδρυτικό Μέλος Συνασπισμού
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ: 20 χρόνια Γραμματέας Π.Κ. Γεωτεχνικών και Μέλος της Ν.Ε. Β’ Θες/νίκης.
Πρώην Γραμματέας Ν.Ε. Β’ Θεσσαλονίκης
Μέλος Γραμματείας Τμήματος Οικολογίας της Κ.Ε.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: Πρόεδρος «ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ», 14 χρόνια (Έτος ίδρυσης 1926, ο μεγαλύτερος της χώρας με 3.000 μέλη)
Πρώην Πρόεδρος και νυν Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Σ.Γ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων)
Υπεύθυνος έκδοσης «Γεωπονικών»
Πρόεδρος «ΦΙΛΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
Ιδρυτικό Μέλος «ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» (18 φορείς και Μ.Κ.Ο.).
Οικοδόμηση πολιτικής για την διατροφική ασφάλεια (ίδρυση ΕΦΕΤ, ΟΠΕΓΕΠ, απαγόρευση Γ.Τ.Ο, κ.λ.π.)
15χρονος αγώνας για έλεγχο της χορήγησης των φυτοφαρμάκων με συνταγή γεωπόνου.
Υιοθεσία και διάσωση δημόσιων χώρων, ανάπλαση στρατοπέδων σε μητροπολιτικά πάρκα, κ.α.
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ: ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΗ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ. ΜΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΜΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
nikolaidisgreg@yahoo.gr, Τηλ. 6977247427.

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι