Φώτης Κουβέλης:Το πρόγραμμα σταθερότητας καλεί σε θυσίες, καλεί να επωμιστούν βάρη οι οικονομικά ασθενέστεροι αυτού του τόπου.

15/01/2010

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ μιλώντας στο Ρ/Σ FLASH, (δημ. κ. Κύρτσος, Σταματόπουλος), μεταξύ άλλων είπε:

« Όσοι έχουν πλουτίσει, όσοι έχουν διαμορφώσει εισοδήματα, τα οποία όλον αυτό τον καιρό παρέμειναν στο φορολογικό απυρόβλητο, αυτοί κατ΄ εξοχήν πρέπει να είναι εκείνοι οι οποίοι θα καταβάλουν για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών και η αποδομημένη δημόσια διοίκηση κι ένα φορολογικό σύστημα το οποίο τώρα, σε κατάσταση κρίσης, επιχειρείται να δομηθεί, είναι αρνητικά στοιχεία για τη σύλληψη μιας φορολογητέας ύλης που χρόνια ολόκληρα διαφεύγει.

Το πρόγραμμα σταθερότητας καλεί σε θυσίες, καλεί να επωμιστούν βάρη οι οικονομικά ασθενέστεροι αυτού του τόπου. Το κοινωνικό κράτος εμφανίζεται εξαιρετικά αποδυναμωμένο και τούτο έχει άμεση αντανάκλαση αρνητικού χαρακτήρα ιδιαίτερα και πάλι στους οικονομικά ασθενέστερους».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την Αριστερά, επεσήμανε;

«Σε φαινόμενα οικονομικής κρίσης διαπιστώνεται διαχρονικά ότι έχουμε συντηρητικού χαρακτήρα κοινωνικές συσπειρώσεις. Η δυναμική της Αριστεράς έχει σχέση και με τον πολιτικό χαρακτήρα της. Διαμορφώνεται η υποχρέωση η σύγχρονη Αριστερά, με συγκεκριμένη πολιτική, να συσπειρώσει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα. Η Αριστερά, η σύγχρονη Αριστερά, πρέπει να ξεδιπλώσει προτάσεις και βεβαίως διεκδικήσεις και με εναλλακτική προγραμματική θέση να διαμορφώσει τη δυναμική μιας Αριστεράς που θα μπορεί να υποδέχεται, να συσπειρώνει πολίτες και να τους εκφράζει».

Θέμα επικαιρότητας:
100 πρώτες ημέρες

Σύνολο: 53 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι