Το διαζύγιο ήταν βελούδινο

Νίκος Τσούκαλης, Συνέντευξη στην Βούλα Κεχαγιά, Τα Νέα, 08/06/2010

»

16010639«Η αποχώρησή μας από το συνέδριο προδιαγράφει και τις μελλοντικές εξελίξεις», λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ είναι η αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας από το συνέδριο του κόμματος, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι σήμερα) Νίκος Τσούκαλης, ένας εκ των τεσσάρων Ανανεωτών βουλευτών που προτίθενται τις επόμενες ώρες να δηλώσουν την ανεξαρτητοποίησή τους. Ο κ. Τσούκαλης επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς και την προοπτική συγκρότησης κόμματος, τονίζοντας όμως ότι θα προηγηθούν επίπονες διαδικασίες...

-Κύριε Τσούκαλη, η αποχώρησή σας από το συνέδριο σημαίνει έξοδο και από την Κουμουνδούρου;

Η επιλογή μας κατά την κορυφαία διαδικασία του συνεδρίου για τη μη συμμετοχή μας στην εκλογή οργάνων είναι προφανές ότι σηματοδοτεί και την επόμενη μέρα. Διαφωνώντας με τη στρατηγική επιλογή του κόμματος, δηλαδή την εμβάθυνση και νέα αφετηρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πρόδηλο ότι η αποχώρησή μας προδιαγράφει και τις μελλοντικές εξελίξεις.

-Ολοι αναρωτιούνται εάν εσείς οι τέσσερις βουλευτές που αποχωρήσατε από το συνέδριο θα ανεξαρτητοποιηθείτε με δήλωσή σας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προοπτική είναι αυτονόητη. Οτι είναι τουλάχιστον αταίριαστο να εκπροσωπούμε ένα εγχείρημα το οποίο μας οδήγησε στην έξοδό μας από το συνέδριο.

-Την ίδια ώρα, βεβαίως, πολύς κόσμος διερωτάται εάν θα συγκροτηθεί νέος πολιτικός φορέας.

Η αναμονή ή ο προβληματισμός είναι εύλογος, αλλά η διαμόρφωση ενός νέου κόμματος είναι μία επίπονη διαδικασία. Αυτό όμως που πρέπει και είναι αναγκαίο να γίνει σε πρώτη φάση είναι να διαμορφωθούν πυρήνες συσπείρωσης, συνεύρεσης και προβληματισμού όλων των προσώπων που αισθάνονται ότι εκφράζονται από τις αρχές της Ανανεωτικής Αριστεράς.

-Υπάρχει κάτι ή κάποιος που θα μπορούσε να σας μεταπείσει σε σχέση με τις αποφάσεις σας;

Η απάντηση εμπεριέχεται στις αποφάσεις του συνεδρίου. Στο εάν και κατά πόσον μπορούν να αλλάξουν αυτές. Νομίζω ότι απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο στο επόμενο συνέδριο.

-Τι μηνύματα έχετε εισπράξει μετά την αποχώρησή σας από το συνέδριο;

Οσον αφορά την εσωκομματική συμπεριφορά μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα, τόσο μέσα στο συνέδριο, όσο και σήμερα, οι συμπεριφορές προσιδιάζουν σε βελούδινο ή συναινετικό διαζύγιο. Τα μέσα ενημέρωσης το αντιμετώπισαν ψύχραιμα και στις σωστές διαστάσεις του και η κοινωνία με ενδιαφέρον.

Θέμα επικαιρότητας:
Μετά το 6ο ΣΥΝέδριο

Σύνολο: 35 Κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι