Νίκος Τσούκαλης: Επιβεβαιώθηκε απόλυτα ότι ο πολιτικός αμοραλισμός των δύο πόλων του δικομματισμού

Μετά τη λήξη των εργασιών της 2ης Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου

14/06/2010

«Τέλειωσε τις εργασίες της και η 2η Επιτροπή για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου και επιβεβαιώθηκε απόλυτα ότι ο πολιτικός αμοραλισμός των δύο πόλων του δικομματισμού ζει και βασιλεύει. Σε πείσμα και προς λοιδορία της δίκαιης οργής και αγανάκτησης των πολιτών για το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς.

Μέσα από απίστευτους συμψηφισμούς κάθε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα αθωώνει τη δική του περίοδο και ανθρώπους και επιρρίπτει ευθύνες στους αντιπάλους. Ουσιαστικά δηλαδή, παρουσιάζεται ότι το σκάνδαλο είναι αποτέλεσμα ατυχών συγκυριών, λανθασμένων υπηρεσιακών εισηγήσεων για το οποίο πρέπει να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη μόνο υπηρεσιακοί παράγοντες αφού δεν υπάρχει κανένας ηθικός αυτουργός.

Όμως δε νοιώθουν την ανάγκη να απαντήσουν πειστικά : θα ήταν σήμερα κατηγορούμενοι τα κυβερνητικά πρόσωπα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αν ανήκαν στη δικαιοδοσία του φυσικού δικαστή και όχι της Βουλής;

Ούτε νοιώθουν τη ανάγκη να τοποθετηθούν πειστικά στο :

- ότι μέχρι σήμερα υπήρχε μια ύποπτη δικομματική ασυλία που παρεμπόδιζε τη διερεύνηση τραπεζικών λογαριασμών της πορείας του χρήματος,

- ότι φορολογικός έλεγχος διενεργήθηκε σε ένα μόνο, και αυτό δευτερεύοντα κρίκο του σκανδάλου,

- ότι εξακολουθεί να παραμένει σκοτεινός ο ρόλος της MARFIN στην εξέλιξη του σκανδάλου,

- στο ότι καμία απολύτως από τις θεσμικές προτάσεις που είχαν διατυπωθεί και ήταν άκρως απαραίτητες για την αποτροπή εμφάνισης τέτοιων φαινομένων, δεν έχει υιοθετηθεί μέχρι σήμερα.

‘Ουαί γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί» απευθύνουν οι πολίτες στους όψιμους αρχάγγελους της κάθαρσης και έχουν απόλυτο δίκιο».

14 Ιουνίου 2010

Θέμα επικαιρότητας:
Σκάνδαλο Βατοπεδίου

Σύνολο: 15 Κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι