Η "πρώτη" της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Ηράκλειο(14/07/10)

15/07/2010

Εντυπωσιακή συγκέντρωση πραγματοποίησε στο Ηράκλειο στις 14/7/2010 η Δημοκρατική Αριστερά, με ομιλητές τους βουλευτές Θανάση Λεβέντη και Γρηγόρη Ψαριανό. Η πολυπληθής συγκέντρωση διήρκεσε πάνω από 3 ώρες, καθώς μετά τις αρχικές ομιλίες ακολούθησε συζήτηση με τις παρευρισκόμενους.

Ο Θ. Λεβέντης στη δική του παρέμβαση στάθηκε στην ανεπιφύλακτη καταδίκη, εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς, κάθε μορφής βίας, περιλαμβανομένου των φαινομένων του Δεκέμβρη του 2008 αλλά και της κρατικής βίας, ενώ διαχώρησε τη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς από τη “σοσιαλιστική οικονομία” των χωρών του Υπαρκτού Σοσιαλισμού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αδυναμία της Ελλάδας αλλά και κάθε χώρας να σταθεί σήμερα μόνη της στο οικονομικό επίπεδο, πράγμα που η χώρα μας αντιπαλεύει με τη συμμετοχή της στην ΕΕ.

Ο Γρ. Ψαριανός τόνισε και αυτός τη σημασία που έχει η Ευρώπη για τη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: “χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη” ενώ στάθηκε εμφαντικά στη σημασία που έχει η δημοκρατία για την αριστερά αλλά και για τον κόσμο γενικότερα. Δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει την πολιτεία των κυβερνήσεων του δικομματισμού, επισημαίνοντας σοβαρότατες παραλείψεις και ολιγωρίες στην πορεία προς το Μνημόνιο.

Στη ζωηρή συζήτηση που ακολούθησε, αναπτύχθηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις για το Μημόνιο και για τις δυνατότητες που είχε και συνεχίζει να έχει η χώρα μας, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακούστηκαν οι παρεμβάσεις των στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς . Αντώνη Σχετάκη (από τα Χανιά) και Αντώνη Ανιψητάκη (από το Λασίθι) για τις δυνατότητες παρέμβασης του εργατικού κινήματος και των καταναλωτών.

Τη συζήτηση συντόνισε ο πανεπιστημιακός Χρήστος Κουρουνιώτης, και μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν σε αυτήν τα ιστορικά στελέχη της ανανεωτικής Αριστεράς . Γιώργος Κλάδος, Δέσποινα Σκαλοχωρίτη, ο Δήμαρχος Τυλίσσου κ. Χαλκιαδάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου κ. Αλεξάκης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Δολαψάκης. Τη συζήτηση χαιρέτησε εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων ο κ. Παπαδάκης.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στην εκδήλωση πολλών παλιών φίλων, μελών και στελεχών της Αριστεράς που είχαν αποστασιοποιηθεί από την ενεργό ανάμιξη με την πολιτική όπως και η παρουσία κοινωνικά ενεργών Ηρακλειωτών που δεν είχαν ιδιαίτερη ανάμιξη με τα αριστερά κόμματα μέχρι πρότινος.

Θέμα επικαιρότητας:
Δημιουργούμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σύνολο: 100 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι