ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΒΡΟΥ

21/08/2010

Σε Ανοικτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Grecotel(Εγνατία) στην Αλεξανδρούπολη, την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010, συγκροτήθηκε η "Δημοκρατική Αριστερά Έβρου".

Τις διαδικασίες της συνέλευσης άνοιξε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της "Δημοκρατικής Αριστεράς", Σοφία Ανδριοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στους στόχους, στις προοπτικές και στις διαδικασίες που αφορούν την οργανωτική συγκρότηση και τον ανοικτό διάλογο για την επεξεργασία του προγράμματος και των θέσεων της "Δημοκρατικής Αριστεράς".

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν και τα μέλη της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής Χρήστος Χατζόπουλος και Δημήτρης Γκαγκούλιας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την κοινή διαπίστωση για την ανάγκη διατύπωσης ενός νέου λόγου και ενός σύγχρονου πολιτικού σχεδίου από την αριστερά ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που αμφισβητείται έντονα η πολιτική λειτουργία και αξιοπιστία του συστήματος, με κύριο άξονα την επεξεργασία σύγχρονης και πειστικής πρότασης διεξόδου από την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση.

Πολλά από τα μέλη και φίλους της Δημοκρατικής Αριστεράς που συμμετείχαν, πήραν το λόγο και συνεισέφεραν με την άποψή τους σε θέματα όπως η λειτουργία του κόμματος, ο τρόπος δράσης, οι ανοικτές στην τοπική κοινωνία διαδικασίες και οι στόχοι για το επόμενο διάστημα.

Βασικό σημείο της συζήτησης που αναπτύχθηκε, αποτέλεσε η ανάγκη ύπαρξης ενός νέου μοντέλου ουσιαστικής ανάπτυξης για τη χώρα με επικέντρωση στον νομό Έβρου και με αξιοποίηση όλων των δημιουργικών και προοδευτικών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας.

Σε όλη τη συζήτηση κυριάρχησε η ανάγκη σύνδεσης της τοπικής κοινωνίας με την οργάνωση και η ανάγκη ανάδειξης των τοπικών προβλημάτων μέσα από δημιουργικές προτάσεις για λύση. Με εστίαση σε παρεμβάσεις για διαμόρφωση ισχυρών δομών κοινωνικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κρίσης και της ανεργίας.

Πάνω σε αυτό συζητήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού και του ρόλου της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και η συμμετοχή της σύγχρονης αριστεράς στις επικείμενες εκλογές με σεβασμό στην αυτονομία του θεσμού και στη βάση ενός σύγχρονου αποκεντρωμένου και δημοκρατικού μοντέλου ανάπτυξης της χώρας.

Κατόπιν τα μέλη και οι φίλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς Έβρου προχώρησαν στην ανάδειξη της πρώτης -προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής η οποία θα φροντίσει και θα προωθήσει την δράση και την ανάπτυξη του κόμματος στην περιοχή μας μέχρι τις προσυνεδριακές διαδικασίες το Φθινόπωρο.

Η Συντονιστική Επιτροπή παραμένει ανοικτή ώστε να διευρυνθεί αντίστοιχα και με άλλους συμπολίτες μας στις επόμενες συναντήσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς Έβρου.

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής είναι:

Κατσιάνης Θανάσης, δημοτικός υπάλληλος

Παναγούτσος Στέλιος, Πανεπιστημιακός, ιατρός

Μπατζιακούδης Τάκης, Πολιτικός επιστήμων-σύμβουλος επιχειρήσεων

Παλιουργιώτη Φρέντη, τ. διευθύντρια Νοσηλευτικής Σχολής Αλεξ/πολης

Ριτζάλης Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος

Κοντογιάννης Μπάμπης, τραπεζικός υπάλληλος

Ανδριόπουλος Στάθης, συνταξιούχος

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν και να συμβάλλουν στην δημιουργία και τις θέσεις του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς η να πάρουν μέρος σε επιμέρους θεματικές ενότητες στο νομό μας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο e-mail: evros@dimokratikiaristera.gr  ή στα τηλ. 6973535309 -6976433919-6976864859.

Θέμα επικαιρότητας:
Δημιουργούμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σύνολο: 100 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι