Στην Ήπειρο επιδιώκεται η συγκρότηση ψηφοδελτίου στην περιφέρεια από τις δυνάμεις της Δ.Α., των Οικολόγων- Πράσινων

Προτείνεται ως επικεφαλής ο Γ. Ζάψας

28/09/2010

Πραγματοποιήθηκε, στις 27/9/2010, στα Γιάννινα, ευρεία σύσκεψη μελών της Δημοκρατικής Αριστεράς της περιοχής Ηπείρου με την παρουσία του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Η σύσκεψη είχε περιεχόμενο την ολοκλήρωση της περιφερειακής συγκρότησης του κόμματος και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, με επίκεντρο τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές , στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας , και τις αντίστοιχες επιλογές καθόδου της Δημοκρατικής Αριστεράς σ΄αυτές.

Tα μέλη της απασχόλησε η ανάγκη να υπάρξει διακριτή εκλογική παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς και στην περιφέρεια Ηπείρου. Που θα εκφράσει την ιδιαιτερότητα της πολιτικής – προγραμματικής άποψης που αντιπροσωπεύει στα μεγάλα ζητήματα της περιφερειακής συγκρότησης του κράτους. Για ουσιαστική αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση , ικανές να στηρίξουν αποτελεσματικά την προσπάθεια για ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, μακρυά από τις χρεωκοπημένες πολιτικές του παρελθόντος, οι οποίες οδήγησαν σε δεινή κρίση τη χώρα και σε διαρκή υστέρηση την περιφέρεια.

Με πρόταξη την ανάπτυξη για τον άνθρωπο,μέσα σε συνθήκες φιλικές για το περιβάλλον, στηριγμένη στον πλούτο και τις δημιουργικές δυνάμεις της εργασίας και του πολιτισμού της περιοχής, που κατασπατάλησαν και απαξίωσαν οι εξουσιαστικές και πελατειακές λογικές των μέχρι τώρα διαχειριστών της, εκπροσώπων του δικομματικού πολιτικού συστήματος , το οποίο, εν πολλοίς, επιχειρεί να αναπαραγάγει το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» στην Ελληνική περιφέρεια.

Η Δημοκρατική Αριστερά , νέα πολιτική δύναμη στη χώρα μας, με διακηρυγμένη την προσήλωσή της στις ευρύτερες δυνατές πολιτικές προγραμματικές συσπειρώσεις, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κρίσιμων σημερινών προβλημάτων της , και εν όψει των επικείμενων συγκλίσεων και περιφερειακών εκλογών, επιδιώκει, προς αυτήν την κατεύθυνση τη σύγκληση με άλλες δυνάμεις , χωρίς αποκλειστικές λογικές και περιχαρακώσεις.

Αυτό επιδίωξε και στην περιοχή μας. Αλλού με επιτυχία (δήμοι Ιωαννιτών, Άρτας κ.α.) και άλλού όχι (Περιφέρεια),ενεργώντας με συναντίληψη και κοινή προσπάθεια με τους Οικολόγους-Πράσινους της περιοχής μας.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, στην σύσκεψη αποφασίστηκε να επιδιωχθεί, στον υπόλοιπο χρόνο που απομένει θεσμικά, η συγκρότηση ψηφοδελτίου στην περιφέρεια από τις δυνάμεις της Δ.Α., των οικολόγων πράσινων και όσων άλλων βρίσκονται κοντά στις προγραμματικές τους θέσεις, και να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για το σκοπό αυτό.

Οι προτιμήσεις των μελών, για προτεινόμενο ως επικεφαλής του συνδυασμού συνέκλιναν στον Γιώργο Ζάψα, αυτοδιοικητική προσωπικότητα της περιοχής, νομαρχιακού συμβούλου του Νομού Πρέβεζας και πρώην δημοτικού συμβούλου Φιλιππιάδας.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Ηπείρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποτελούμενης από τους:

Ζάψα Γιώργο

Καπελίδη Μανώλη

Κλάπα Παναγιώτη

Κοτζαμποπούλου Ελένη

Καττή Μιχάλη

Σκοπούλη Γιάννη

Σόφη Αλέκο

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στις εκλογές, και με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλο Αλμπάνη τον οποίο ενημέρωσε για τις θέσεις της Επιτροπής Παιδείας της Δημοκρατικής Αριστεράς εν όψει του επικείμενου διαλόγου για την Παιδεία.

Θέμα επικαιρότητας:
Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Σύνολο: 186 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι