Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ προσυπογράφει την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Δικαιώματα των Ζώων

4η Οκτωβρίου παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα των Ζώων

03/10/2010

Η 4Η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα των Ζώων. Η στρεβλή αντίληψη ότι το ανθρώπινο είδος είναι επικυρίαρχο, με δικαίωμα κατά βούληση νομής και εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος και των άλλων μη-ανθρώπινων ζώων, αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες της σημερινής παγκόσμιας οικονομικής, οικολογικής –και όχι μόνο– κρίσης.

Η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι είμαστε συγκάτοικοι και όχι ανεξέλεγκτοι επικυρίαρχοι του πλανήτη μας τον οποίο οφείλουμε, ως κορυφή της εξελικτικής πυραμίδας, να διαχειριζόμαστε υπεύθυνα, χωρίς αλαζονεία, για το δικό μας όφελος αλλά και για το όφελος των υπόλοιπων πλασμάτων που τον μοιράζονται μαζί μας.

Με υπευθυνότητα και επίγνωση, η Δημοκρατική Αριστερά αναγνωρίζει τα δικαιώματα του πλανήτη και της έμβιας φύσης και δεσμεύεται να συμβάλει στη δημιουργία ενός δικαιότερου κόσμου για όλα τα έμβια πλάσματα –πόσο μάλλον τα νοήμονα– και να υπερασπιστεί την εφαρμογή, επιτέλους, στην πράξη της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα των Ζώων.

Για έναν κόσμο χωρίς οικονομική είτε άλλη εκμετάλλευση, βασανισμό και πόνο για όλους τους κατοίκους του πλανήτη μας.

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι