Φώτης Κουβέλης: Ένας χρόνος χρειάστηκε για να επιχειρήσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη της ανεργίας.

19/10/2010

Ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, σχετικά με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την καταπολέμηση της ανεργίας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η παρατεταμένη ύφεση του 2009 και 2010, η ραγδαία πτώση της παραγωγής, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, η συνεχής μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, o ασφυκτικός κορσές του Μνημονίου έχουν εκτινάξει την ανεργία σε πρωτάκουστα ύψη και οδηγούν σε δραματικές καταστάσεις την ελληνική κοινωνία, αφού πίσω από τους αριθμούς είναι άνθρωποι.

Ένας χρόνος χρειάστηκε για να επιχειρήσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη της ανεργίας.
Το επιχείρησε σήμερα εξαγγέλλοντας επιχειρησιακά μέσα και προγράμματα που μεγάλος αριθμός τους έχουν εξαγγελθεί έχουν εγκριθεί αλλά μέχρι τώρα καρκινοβατούν.

Τα «λιμνάζοντα αποθεματικά», η μη υπογραφή υπουργικών αποφάσεων για αξιοποίηση κοινοτικών πόρων αποτέλεσαν μέχρι σήμερα εμπόδια για την προώθηση και υλοποίηση των στοιχειωδών παρεμβάσεων. Γι΄αυτά αποκλειστική υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση.

Για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ η τόνωση και αναθέρμανση της παραγωγής, η ενίσχυση της καινοτομίας, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ενεργοποίηση και αύξηση των κονδυλίων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων αποτελούν άμεσες πολιτικές και ενέργειες που η κυβέρνηση όφειλε να τις έχει ήδη προωθήσει.

Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει και ενεργοποιήσει άμεσα όλους τους φορείς υλοποίησης προγραμμάτων δράσεων και ενεργειών καθώς και να συντονίσει τις υπηρεσίες για την απορρόφηση και διάθεση των κοινοτικών πόρων σε παραγωγικές και αποτελεσματικές δράσεις.

Η κυβέρνηση οφείλει επίσης να διασφαλίσει τάχιστα την καταβολή των εισπραττομένων από το ΙΚΑ από εργοδότες και εργαζόμενους για λογαριασμό του ΟΑΕΔ, που σήμερα ξεπερνούν τα 6 δις. ευρώ και δεν αποδίδονται, με αποτέλεσμα ο ΟΑΕΔ να μη μπορεί να καταβάλει ούτε τα οφειλόμενα μηνιαία επιδόματα εργασίας.

Αν αυτό δεν γίνει τότε τα πολυδιαφημιζόμενα προγράμματα θα είναι όλα στον αέρα».

Θέμα επικαιρότητας:
Μνημόνιο-Κυβερνητική πολιτική

Σύνολο: 283 Κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι