Ο μητροπολίτης Άνθιμος ρυθμιστής του εκλογικού αποτελέσματος στο Δήμο;

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Οργάνωση Θεσσαλονίκης

27/10/2010

Ο μητροπολίτης Άνθιμος με προκλητικό τρόπο αποκάλυψε την επιδίωξη του να διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή του εκλογικού αποτελέσματος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, παραβιάζοντας τα διακριτά όρια εκκλησίας και πολιτικής. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί το θρησκευτικό του αξίωμα για να αποφαίνεται αυτόκλητα ως πολιτικός ταγός του εθνικισμού. Μάλλον πιστεύει ότι υπάρχουν δυνάμεις που του επιτρέπουν να συμπεριφέρεται ως ηγέτης θεοκρατικού καθεστώτος και να δημιουργεί συνθήκες εκτροπής από τους στοιχειώδους κανόνες της δημοκρατίας και το σαφώς καθορισμένο περιεχόμενο του κάθε θεσμικού ρόλου.

Θεωρούμε υποχρέωση όλων των κομμάτων και των Δημοτικών Κινήσεων να τοποθετηθούν επί της ουσίας του θέματος. Ιδιαιτέρως ο κ. Γκιουλέκας οφείλει να αποδείξει ότι η βαθιά υπόκλιση και το χειροφίλημα στον κ. Άνθιμο είναι έκφραση θρησκευτικών συναισθημάτων και όχι πολιτικών δεσμεύσεων.

Πιστεύουμε ότι και αυτό το γεγονός, δείχνει ότι η αλλαγή στην πόλη είναι απαίτηση των καιρών για την αποκατάσταση του αυτονόητου...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Οργάνωση Θεσσαλονίκης

Θέμα επικαιρότητας:
Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Σύνολο: 186 Κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι