ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Να υλοποιηθεί ο πρώτος στόχος που θέσαμε, η απομάκρυνση του Γ. Καζάκου

Στηρίζουμε Κώστα Καλλίρη στο δεύτερο

11/11/2010

Ο μεγάλος νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου ήταν η αποχή. Αποχή που μαρτυρά τη βαθειά κρίση του πολιτικού συστήματος, που εκφράζει τη διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών με τα κόμματα.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ πιστεύει ότι επείγει η ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος.

Απόφαση και διεκδίκησή μας πρέπει να είναι το άνοιγμα ενός συστηματικού και ουσιαστικού διαλόγου με τους πολίτες που επιλέγουν το λευκό το άκυρο ή την αποχή.

Στις εκλογές που προηγήθηκαν σταθήκαμε με ευθύνη. Επιδιώξαμε να αναδείξουμε τον αυτοδιοικητικό και πολιτικό τους χαρακτήρα. Κεντρικός μας στόχος ήταν η νίκη των ιδεών της ουσιαστικής αποκέντρωσης, της περιφερειακής συγκρότησης του κράτους, με Αυτοδιοίκηση κοινωνικής πολιτικής και η επικράτηση των δυνάμεων που σε τοπικό επίπεδο μπορούν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν αυτές τις ιδέες.

Στο Δήμο Ζωγράφου οι δυνάμεις μας υποστήριξαν την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη "ΜΑΖΙ για την πόλη μας" με επικεφαλής την Τίνα Καφατσάκη. Μαζί με άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις συμμετείχαμε σε ένα ψηφοδέλτιο που έβαλε ταυτόχρονα δύο στόχους:

1. την απομάκρυνση από την Διοίκηση του Δήμου της παράταξης του σημερινού Δημάρχου Γ. Καζάκου, μίας διοίκησης με βεβαρυμμένο παρελθόν και ακόμα χειρότερο παρόν, μιας διοίκησης με κακοδιαχείριση και σπατάλες, με αδιαφάνεια και καταστροφική δράση για το Δήμο μας.

2. Την διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου διοίκησης με επίκεντρο την κοινωνική αλληλεγγύη, την συμμετοχή των πολιτών, την προστασία των ελεύθερων χώρων, την ανάληψη πρωτοβουλιών και ανάδειξη θεσμών για την αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης σε τοπικό επίπεδο.

Ο συνδυασμός που συμμετείχαμε κατάφερε να συσπειρώσει το υψηλότερο ποσοστό που συγκέντρωσε ποτέ ανεξάρτητος συνδυασμός χωρίς οικονομικές, πολιτικές ή άλλες δεσμεύσεις στην πόλη μας. Όμως δεν στάθηκε ικανό να οδηγήσει στην διεκδίκηση της Δημαρχίας.

Το πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στην τεράστια κρίση και στα όρια της χρεοκοπίας, διαμόρφωσε για άλλη μια φορά οξεία παλαιοκομματική πόλωση, έξω και πάνω από τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, επηρεάζοντας άμεσα το αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά ο Δήμος μας αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Είναι προφανές ότι στη περίπτωση μας οι ίσες αποστάσεις, δεν μπορεί να ισχύσουν. Το δίλημμα είναι μείζον. Κάθε πολιτική συλλογικότητα οφείλει να τοποθετηθεί καθαρά αν την ενδιαφέρει να αλλάξει το 12ετές συντηρητικό και καταστροφικό καθεστώς του Γ. Καζάκου και της παράταξής του στο Δήμο μας.

Ως κόμμα δεν έχουμε πρόθεση να σταθούμε αδιάφοροι. Μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο μελλοντικός δήμαρχος στην πόλη μας.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί όλες τις προοδευτικές και αριστερές πολιτικές δυνάμεις, όλους τους πολίτες να πάρουν ενεργό θέση, να καταψηφίσουν τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Καζάκο.

Γι αυτό στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την παράταξη «ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΥΡΙΟ» και τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Καλλίρη στο δεύτερο γύρο των εκλογών ώστε να υλοποιηθεί ο πρώτος στόχος που θέσαμε, η απομάκρυνση του Γ. Καζάκου από την διοίκηση του Δήμου.

Προφανώς οι πολίτες δεν είναι χειραγωγούμενοι. Χρειάζεται να πεισθούν για την ψήφο τους. Σε αυτή τη βάση ζητάμε από τον Κώστα Καλλίρη να προχωρήσει άμεσα και δημόσια σε προγραμματικές δεσμεύσεις που να αφορούν στον τρόπο διοίκησης και στις θέσεις του για τη βίλλα Ζωγράφου, τα 17 στρ. και τους ελεύθερους χώρους του Δήμου, δηλαδή για τα ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα και απασχολούν το σύνολο των δημοτών.

Δηλώνουμε ότι ως Δημοκρατική Αριστερά Ζωγράφου θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση των παραπάνω.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Θέμα επικαιρότητας:
Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Σύνολο: 186 Κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι