Μήνυμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς για την 37ή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

16/11/2010

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί φάρο για τους σημερινούς αγώνες του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας. Τα παιδιά του Νοέμβρη του 73’ δείχνουν το δρόμο.

Οι ανάγκες του σήμερα μπορεί να είναι διαφορετικές, ωστόσο τα κεντρικά αιτήματα της εξέγερσης για «ψωμί- παιδεία- ελευθερία» παραμένουν επίκαιρα.

Η γενιά του Πολυτεχνείου έκανε το καθήκον της. Ας εμπνευστούμε από τα οράματά της για μια Ελλάδα με ευρύτερη δημοκρατία, περισσότερη ελευθερία, καλύτερη παιδεία, με κοινωνικό κράτος. Για μια κοινωνία αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας. Για μια κοινωνία πλουραλιστική και πολυπολιτισμική.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της οξύτατης οικονομικής κρίσης, απόρροια του μεταπολιτευτικού μοντέλου ανάπτυξης της χώρας, η καλύτερη τιμή στους αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου είναι η δημιουργία πολιτικών και κοινωνικών προϋποθέσεων για αλλαγή της εφαρμοζόμενης πολιτικής, βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, ισόρροπη ανάπτυξη της οικονομίας και απαλλαγή της χώρας από τις ασφυκτικές δεσμεύσεις του Μνημονίου.

Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η συμμετοχή. Συμμετοχή στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του σήμερα, αλλά και του αύριο.

Θέμα επικαιρότητας:
Πολυτεχνείο 73

Σύνολο: 38 Κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι