Εκτός ορίων

Νίκος Σπιτσέρης, Εβδόμη, Καβάλας, 12/05/2011

Έλληνες-αλλοδαποί 1-1. Μετά τον πέρα για πέρα άδικο χαμό του Έλληνα, που σκότωσαν για να του πάρουν τη βιντεοκάμερα με την οποία θα απαθανάτιζε τη γέννα του τέταρτου παιδιού του, χθες τα ξημερώματα υπέκυψε στα τραύματά του ένας νεαρός μετανάστης που επίσης δέχθηκε τέσσερις μαχαιριές. Προηγήθηκε μπαράζ προπηλακισμών και βαρβαροτήτων εναντίον μεταναστών από τα καλόπαιδα των ακροδεξιών οργανώσεων, που εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας, έχουν ξεσαλώσει. Ούτε η μια υπόθεση, ούτε η άλλη έχει διαλευκανθεί. Με άλλα λόγια δεν είναι βέβαιο ούτε ότι ο Έλληνας που δολοφονήθηκε για μια βιντεοκάμερα στο γκέτο πέριξ της πλατείας Ομονοίας έπεσε θύμα συμμορίας μεταναστών, ούτε ότι ο νεαρός μετανάστης πλήρωσε με τη ζωή του το κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας και τη δράση των ακροδεξιών οργανώσεων.

Βεβαιότητες όμως υπάρχουν. Είναι βέβαιο ότι η αθρόα είσοδος μεταναστών, που στοιβάζονται στο κέντρο της Αθήνας έχει αυξήσει την εγκληματικότητα. Είναι επίσης βέβαιο ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας απαγορευμένες ζώνες, που είναι αδιάβατες μετά τις 10 το βράδυ. Μεταξύ αυτών των περιοχών είναι και η πλατεία Ομονοίας και οι πέριξ αυτής δρόμοι όπου έπεσε νεκρός για μια βιντεοκάμερα ένας άνθρωπος, αφήνοντας πίσω του τέσσερα ορφανά. Είναι επίσης βέβαιο ότι αυτή η κατάσταση είναι βούτυρο στο ψωμί των ακροδεξιών οργανώσεων, που αλωνίζουν. Βγαίνουν περιπολίες και τσακίζουν στο ξύλο τους δούλους του Θεού που έτυχε να έχουν δέρμα διαφορετικού χρώματος από το δικό τους, στο όνομα του έθνους και της ορθοδοξίας.

Είναι επίσης βέβαιο ότι όλα ετούτα συμβαίνουν υπό την ανοχή ή τη διακριτική παρακολούθηση της Ελληνικής Αστυνομίας, που είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει, είτε δεν την αφήνουν να κάνει τη δουλειά της σωστά. Όταν επεμβαίνει το κάνει με τον πλέον ερασιτεχνικό και βάρβαρο τρόπο, με αποτέλεσμα ένα θύμα αστυνομικής βίας να χαροπαλεύει από προχθές γιατί οι αστυνομικοί θεώρησαν καθήκον τους να του σπάσουν το κεφάλι.

Εν τέλει είναι ζήτημα ορίων, που έχουν ξεπεραστεί και προκαλούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Έχει ξεπεράσει κάθε όριο η αθρόα είσοδος μεταναστών και η παραμονή τους σε μια χώρα που δεν μπορεί να τους θρέψει, να τους αφομοιώσει και να τους εντάξει οργανικά στο κοινωνικό σύνολο. Έχει ξεπεράσει κάθε όριο η δράση των ακροδεξιών μορφωμάτων, που βολεύονται από αυτή την κατάσταση και ξεσαλώνουν. Έχει ξεπεράσει κάθε όριο η ανικανότητα και η προκλητικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας. Είτε θα παρακολουθεί με προκλητική απάθεια τα δρώμενα. Είτε θα κάνει πλάτες σε ακροδεξιούς τραμπούκους. Είτε όταν αναλαμβάνει δράση αντί να τηρεί την τάξη θα σπάει κεφάλια μέχρι θανάτου όπως έγινε προχθές, θα σηκώνει το κουμπούρι και θα δολοφονεί όπως συνέβη με τον Αλέξη Γρηγορόπουλο ή θα βαρά χωρίς λόγο όπως συνέβη με την περίπτωση του Κύπριου φοιτητή στην υπόθεση της ζαρντινιέρας.

Θέμα επικαιρότητας:
Μετανάστες

Σύνολο: 33 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι