Με τα παλιά κόμματα δε γίνεται δουλειά!

Παντελής Οικονόμου, 18/01/2016

Νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη ανάγκη είναι να βάλουμε μπροστά καινούργιες δουλειές, ώστε να επανέλθει η ζωή μας σε φυσιολογικές συνθήκες. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται σημαντικά κεφάλαια για επενδύσεις. Όπως επίσης σημαντικοί πόροι απαιτούνται για να αποφύγουμε και άλλους κύκλους μειώσεων στις συντάξεις, αυξήσεων των εισφορών και των ορίων ηλικίας και να μη καταρρεύσει η κοινωνική ασφάλιση.

Και όμως ούτε η σημερινή, ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση καταπιάστηκαν με το θέμα αυτό. Η μεγάλη πλειοψηφία των κυβερνητικών στελεχών, πρώην και νυν, προτιμούν να «αντιπαρατίθενται» στα ΜΜΕ με σκοπό τη φθορά του κομματικού (ή και εσωκομματικού) αντιπάλου. Η εξεύρεση λύσης στα δικά μας προβλήματα έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Τα παλιά κόμματα έχουν εκφυλιστεί σε ομάδες διεκδίκησης της εξουσίας και νομής της επ’ ωφελεία τους και όχι υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Έτσι άλλωστε έχει προκύψει η απαξίωση ιστορικών παρατάξεων, η φαλκίδευση της αντιπροσώπευσης, τελικά, η ανοιχτή αμφισβήτηση της δημοκρατίας.

Η αλήθεια είναι ότι με τα παλιά κόμματα δε γίνεται δουλειά. Αν λοιπόν δε θέλουμε να κυλήσουμε ακόμα πιο κάτω, ας τολμήσουμε. Όχι «τρίτο πόλο», μιας και πρώτος και δεύτερος, όπως τους χρειαζόμαστε, δεν υπάρχουν. Δεν έχουμε ανάγκη μια «σφήνα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλλά, επί τέλους, ένα πραγματικό, σύγχρονο κόμμα, πέρα και πάνω από αυτούς. Πραγματικό γιατί δεν θα έρχεται από το πουθενά. Και σύγχρονο γιατί θα ξέρει που πάμε. Με ρίζες ώστε να έχει κατεύθυνση και με ζωντανή συμμετοχή ώστε να είναι δημοκρατικό. Με εκκίνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές!

Θέμα επικαιρότητας:
Σοσιαλδημοκρατία

Σύνολο: 88 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι