Αρχική | Εκτύπωσε | Aποθήκευσε ως WORD | Aποθήκευσε ως HTML

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Κοινή δράση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στα θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ


Κοινή δράση και απάντηση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στα θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης, πρότεινε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας χθες το βράδυ σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα -400ατόμων- της Ανανεωτικής Πτέρυγας στο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ της Θεσσαλονίκης.

Αφού ανέπτυξε την πολιτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μετά τις ευρωεκλογές και την άνοδο του ΛΑΟΣ, ο Φώτης Κουβέλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σπεύδει να δώσει διαβεβαιώσεις εξαπολύοντας εκστρατεία κατά μεταναστών και δικαιωμάτων. Ο Φ. Κουβέλης έκανε λόγο για "ατζέντα και πολιτική μιας μειοψηφίας του εκλογικού σώματος".

Ο Φ. Κουβέλης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Τη σφραγίδα στις μετεκλογικές πολιτικές εξελίξεις έχει βάλει η δεξιά του ΛΑΟΣ, καθώς η κυβέρνηση σπεύδει να δώσει διαβεβαιώσεις εξαπολύοντας εκστρατεία κατά μεταναστών και δικαιωμάτων.

Η ατζέντα και η πολιτική μιας μειοψηφίας του εκλογικού σώματος έχει επιβληθεί στη χώρα καθώς η ΝΔ αδυνατεί να αντιδράσει στις σειρήνες της ακροδεξιάς και ηγεσία της υποτάσσει το κράτος στους μικροπολιτικούς της υπολογισμούς. .

Προωθείται αυτή η μειοψηφική πολιτική χωρίς αντιστάσεις και εξαιτίας της σύγχυσης, της ταλάντευσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της πολιτικής παράλυσης που προκαλούν στα κόμματα της αριστεράς ο καταγγελτικός λόγος, χωρίς να προτείνει λύσεις.

Η πορεία αυτή υπονομεύει, ακυρώνει τη δημοκρατική παράδοση της πλειοψηφίας του λαού μας και τους θεσμούς, τα δικαιώματα, που με θυσίες κατακτήθηκαν.

Απαιτείται επειγόντως δημοκρατική απάντηση και στα θέματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας – αυτός είναι ο άμεσος στόχος αυτής της περιόδου, το κύριο αντικείμενο δράσης και όχι η οιωνοσκοπία για τους εκλογικούς σχεδιασμούς του πρωθυπουργού. Που σημαίνει :

Πρώτον. Όλες οι δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έχουν λόγο και χρέος να αντιληφθούν ότι άμεσος στόχος είναι η απόκρουση αυτής της δεξιάς στροφής. Στο θεσμικό πεδίο, στην καθημερινή δράση του κράτους και πρωτίστως στις συνειδήσεις των πολιτών.

Δεύτερον. Συντονισμός, συνεργασία στη Βουλή και στην Ευρωβουλή για την απάντηση, την αντίδραση, την ανάδειξη κοινών προτάσεων με συνεντεύξεις, κοινές δράσεις.

Τρίτον. Κοινές πρωτοβουλίες με επιστημονικές, κοινωνικές οργανώσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις. Συνεργασία με δυνάμεις της αυτοδιοίκησης για να βρεθούν λύσεις. Κινητοποίηση των δυνάμεων της νεολαίας, μακριά από αριστερίστικα λάθη και με στόχο να πείθονται όλο και περισσότεροι πολίτες.

Εκτύπωση στις 25/01/2022
Από την ιστοσελίδα Ανανεωτική
www.ananeotiki.gr/el/articles.asp?tid=3701