Αρχική | Εκτύπωσε | Aποθήκευσε ως WORD | Aποθήκευσε ως HTML

Με τον ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ για τη ΠΑΤΡΑ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στηρίζει την παράταξη «Τώρα για την Πάτρα».


Ο  ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ, υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη στήριξη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ:

“ Αποτελεί πάγια θέση μας η ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα κόμματα και η δημιουργία δημοτικών κινήσεων πλαισιωμένων από υγιείς δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς και εξαρτήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, και πάλι προ μηνών, είχαμε καλέσει τα κόμματα να σεβαστούν τις διεργασίες και τις επιλογές της τοπικής κοινωνίας οι οποίες εκφράζονται μέσα από αυτοδιοικητικές κινήσεις πολιτών.

Σήμερα το πρωί η Δημοκρατική Αριστερά με επισκέφθηκε και μου ανακοίνωσε την απόφαση της να στηρίξει την παράταξη «Τώρα για την Πάτρα». Είναι μια απόφαση καλοδεχούμενη καθώς δεν είναι προϊόν συναλλαγών, διαπραγματεύσεων ή παρασκηνιακών διαδικασιών. Η Δημοκρατική Αριστερά κάνει την επιλογή να στηρίξει μια αυτοδιοικητική κίνηση πολιτών, όπως είναι η δική μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Είναι μια υπεύθυνη και σύγχρονη πολιτική στάση, η οποία θα έλεγα ότι είναι καλό να λειτουργήσει ως παράδειγμα και για τους υπόλοιπους πολιτικούς σχηματισμούς.

Ευχαριστώ τον Φώτη Κουβέλη, τον Νίκο Τσούκαλη και τα υπόλοιπα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς για την επιλογή τους αυτή.

Στην παράταξη «Τώρα για την Πάτρα», χωράνε όλοι όσοι πιστεύουν σε μια ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση, όλοι όσοι πιστεύουν στη δύναμη και το ρόλο των κοινωνικών κινημάτων. Γι αυτό καλώ για ακόμα μία φορά τους Πατρινούς πολίτες, διατηρώντας τις προσωπικές κομματικές τους προτιμήσεις και επιλογές, να έρθουν μαζί μας φέρνοντας στη δημοτική μας κίνηση την φρεσκάδα των ιδεών τους για μια Πάτρα καλύτερη. Η Νέα Πάτρα που εκτείνεται από τη Ροδινή, έως τα Βραχνέικα και την Καλλιθέα, μας έχει ανάγκη όλους.

Γιάννης Δημαράς

Τώρα, για την Πάτρα!”.


Σχόλιο 1: Δημοκρατικό Αριστερό έλλειμμα. Κρίμα.

Charilaos Voutsinos, 02/09/2010 06:51:22

Δεν πάτε καλά.

Στις 6 Σεπτεμβρίου καλείτε τον κόσμο σε "ανοικτή ιδρυτική συνέλευση" στην Πάτρα και στις 31 Αυγούστου αποφασίζετε να υποστηρίξετε τον κ. Δημαρά. Τι ακριβώς θα κληθούν να αποφασίσουν τώρα για την Πάτρα οι πολίτες που ετοιμάζονται να προσχωρήσουν στη Δημοκρατική Αριστερά; Τι θα πείραζε να αποφασιστεί η όποια επιλογή για το Δήμο της Πάτρας μετά την 6η Σεπτεμβρίου έστω και για τα μάτια του κόσμου; Τι ακριβώς θα τους ζητήσετε τώρα; Να υπερκαλύψουν το "πλάνο των 300.000 Ευρώ" και να ψηφίσουν τους υποψήφιους που ήδη έχετε επιλέξει;

Δυστυχώς δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τις χειρότερες παραδόσεις των παραδοσιακών κομμάτων στα οποία ασκείτε κριτική.

Θα δείτε στις 6 Σεπτεμβρίου τους ίδιους και τους ίδιους. Κρίμα.

Εκτύπωση στις 04/04/2020
Από την ιστοσελίδα Ανανεωτική
www.ananeotiki.gr/el/articles.asp?tid=5024