Αρχική | Εκτύπωσε ή Αποθήκευσε ως PDF | Αποθήκευσε ως WORD | Αποθήκευσε ως HTML

Φ. Κουβέλης: Το φθαρμένο πολιτικό σύστημα επιδιώκει την αναπαλαίωσή του στη βάση του δικομματισμού

2010-10-29


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Φώτης Κουβέλης, περιοδεύει σήμερα στα Γιάννενα. Στη συγκέντρωση του κόμματος στον πολυχώρο «ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ» ο Φ. Κουβέλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα εξής ζητήματα:

Για την εκλογολογία:

«Η παρατεταμένη εκλογολογία οδηγεί τη χώρα σε αστάθεια. Αυτές τις στιγμές χρειάζεται σοβαρότητα και υπεύθυνη στάση. Επιτέλους, πρέπει να πάψει να κυριαρχεί το κομματικό συμφέρον πάνω από το δημόσιο.

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, ψηφίζουμε για αυτοδιοίκηση, για δημάρχους και περιφερειάρχες. Δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση και υπουργούς.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ επιμένει ότι η στρατηγική της πόλωσης δεν οδηγεί πουθενά. Έχει κουράσει τους πολίτες. Ο Αντώνης Σαμαράς έπληξε με τη «γραμμή» του ανεπανόρθωτα τον χαρακτήρα των επικείμενων εκλογών και ο Γιώργος Παπανδρέου αυτοεγκλωβίστηκε στην ίδια κατεύθυνση και την τροφοδότησε με τις απειλές του για πρόωρες εκλογές.

Το φθαρμένο πολιτικό σύστημα στις «δόξες» του και πάλι, επιδιώκει την αναπαλαίωσή του στη βάση του δικομματισμού».

Για την Ευρώπη και τη Σύνοδο Κορυφής:

«Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συνεπικουρούμενη από το γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, με τα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν στο σύνολο της ευρωζώνης, οδηγούν την Ευρώπη σε έναν οικονομικό και πολιτικό χορό του Ζαλόγγου. Ασφαλώς και είναι απαραίτητη, ιδιαιτέρως για την Ελλάδα, η αντιμετώπιση χρεών και ελλειμμάτων. Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνεται με την επιβολή αυταρχικών μέτρων από τις ισχυρές προς τις ασθενέστερες χώρες. Οι οικονομικές κυρώσεις και η στέρηση του δικαιώματος ψήφου είναι προτάσεις που αφενός διαιωνίζουν την ύφεση και την συνεπακόλουθη ανεργία και αφετέρου βάλλουν κατά της αρχής της εθνικής και ευρωπαϊκής λαϊκής κυριαρχίας. Αν μάλιστα ενσωματωθούν σε συνθήκες δημιουργούν ένα απολύτως αντιδημοκρατικό ασφυκτικό πλαίσιο καθώς συνταγματοποιούν με ανορθόδοξο τρόπο την κυρίαρχη οικονομική ορθοδοξία περιορίζοντας δραματικά τις δυνατότητες εφαρμογής εναλλακτικών πολιτικών. Η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως αλλαγή προσανατολισμών. Είναι ζήτημα που αφορά την ίδια της την ύπαρξη. Για να την εμπιστευθούν οι πολίτες χρειάζεται να ξαναβρεί το δρόμο της αλληλεγγύης και να προωθήσει την ουσιαστική οικονομική και πολιτική ενοποίηση με ενίσχυση του κοινού προϋπολογισμού, με την οικονομική και κοινωνική σύγκλιση των κρατών μελών και με όλα τα όργανά της εκλεγμένα».


Εκτύπωση στις: 2024-03-28
Από την ιστοσελίδα: Ανανεωτική
http://www.ananeotiki.gr/el/sx_PrintPage.php?tid=5276