Αρχική | Εκτύπωσε ή Αποθήκευσε ως PDF | Αποθήκευσε ως WORD | Αποθήκευσε ως HTML

Ο πάγος στο πορτοκάλι γεννά ερωτήματα….

Παναγιώτης, Κακαλέτρης

http://www.notospress.gr, 2011-02-26


Σαφώς και οι παραγωγοί πορτοκαλιού πρέπει να αποζημιώνονται όταν ο πάγος «κτυπά» την παραγωγή τους. Ωστόσο, μάλλον η οικονομική κρίση της χώρας, φαίνεται ότι έχει φέρει πιο κοντά την στιγμή που πρέπει κάποια πράγματα να αποσαφηνιστούν κι που έχουν να κάνουν με τη δικαιοσύνη στις αποζημιώσεις.

Όταν ένα προϊόν αποζημιώνεται ως παγετόπληκτο με ποιό ποσοστό αποζημιώνεται;

Όταν αποζημιώνεται πρέπει ο εκτιμητής να το βρίσκει στη γη ή έστω στο δένδρο;

Όταν αποζημιώνεται στο 100% (αν ποτέ γίνει αυτό) μπορεί ταυτόχρονα να πωλείται στο χυμό ή σε εξαγωγή;

Είναι δυνατόν το Δημόσιο να αποζημιώνει καρπό που την ίδια στιγμή αυτός πωλείται; Ποιός ελέγχει και ποιός καθορίζει το μέλλον και τους «δρόμους» της παγωμένης παραγωγής;

Αν «βγεί» στην αγορά (εξαγωγή) παγωμένος καρπός δεν δυσφημίζεται το προϊόν με όσες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τις επόμενες χρονιές;

Οι αποζημιώσεις γίνονται με βάση την απόδοση. Πρέπει να υπάρχουν ζώνες ανάλογα με την παραγωγικότητα των δένδρων; Ποιός θα καθορίσει αυτές τις ζώνες;

Πώς θα αποφευχθεί η κερδοσκοπία των χυμοποιών σε περιπτώσεις που ο παραγωγός αφού λαμβάνει την αποζημίωση υποκύπτει εύκολα σε τιμές π.χ. 4 λεπτά το κιλό στο παγωμένο πορτοκάλι;

Πολλά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν….

Εκτύπωση στις: 2024-04-26
Από την ιστοσελίδα: Ανανεωτική
http://www.ananeotiki.gr/el/sx_PrintPage.php?tid=5676