Αρχική | Εκτύπωσε | Aποθήκευσε ως WORD | Aποθήκευσε ως HTML

ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ»

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Στέφανος, Μπαγεώργος,

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ,


Η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο. Παρά τις προσπάθειες για παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου –ουσιαστικά προσπάθειες για «αγορά χρόνου» - από το, υπό κατάρρευση, πολιτικό σύστημα, ο ελληνικός λαός θα κληθεί σύντομα να αποτιμήσει την πολιτική που εφαρμόστηκε την τελευταία διετία, να κρίνει πολιτικές συμπεριφορές και να αποφασίσει για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, οι εκλογές θα διεξαχθούν σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης, κρίσης που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά είναι ταυτόχρονα κρίση πολιτική, αξιών, θεσμών και ηθικής. Η απαίτηση για ριζικές αλλαγές, για ανατροπές παντού, είναι πάνδημη. Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, στην οικονομία, στις μορφές οργάνωσης της κοινωνίας, στα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, στους θεσμούς, στις κατεστημένες νοοτροπίες.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ από την αρχή, είχε σταθερή στάση αντίθεσης στην πολιτική που εφάρμοσε τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και η κυβέρνηση Παπαδήμου, σε συμφωνία με την τρόικα. Η αντίθεσή μας αυτή, βασίστηκε στην εκτίμηση ότι το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και η δανειακή σύμβαση συγκροτούν το πλαίσιο μιας πολιτικής που βαθαίνει την ύφεση , εξουθενώνει τα λαϊκά στρώματα με μέτρα που δεν έχουν τέλος, απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, συρρικνώνει τα εισοδήματα και δεν οδηγεί τη χώρα σε έξοδο από την κρίση.

Τα αρνητικά αποτελέσματα της ακολουθούμενης, επί δυόμιση χρόνια, πολιτικής προδιαγράφουν και τα αποτελέσματα του νέου προγράμματος. Αυτή τη φορά , οι ίδιοι οι δανειστές μας το προεξοφλούν. Οι δηλώσεις Λαγκάρντ, Σόιμπλε και Γιούνγκερ για το ενδεχόμενο νέας βοήθειας στην Ελλάδα , ουσιαστικά αναγγέλλουν νέα δυσβάστακτα μέτρα τους επόμενους μήνες.

Η στάση μας αυτή είναι ανάλογη με την στάση σημαντικών δυνάμεων της αριστεράς στην Ευρώπη που αντιτίθεται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ευρωπαϊκής δεξιάς.

Μαζί με τον Ολάντ, τον Κον Μπετίτ, την Ευρωπαϊκή Αριστερά, τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες στεκόμαστε απέναντι στη λογική του μονόδρομου και στην παθητική αποδοχή των μέτρων, που καλλιεργούν στην Ελλάδα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και αναζητούμε συνολική αντιμετώπιση της κρίσης από την ΕΕ.

Η νέα σύμβαση, διαμορφώνει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τη χώρα.

Ο ρόλος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι να διαμορφώσει τους όρους εφαρμογής εναλλακτικών πολιτικών που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη και θα επιμερίζουν δίκαια τα βάρη της κρίσης μέσω ισοδύναμων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης και την αναθεώρηση ρυθμίσεων της δανειακής σύμβασης.

Να συμβάλλει στην προώθηση μέτρων, που μπορούν να υλοποιηθούν ακόμη και σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, για την ανακούφιση των εργαζομένων και των ανέργων.

Να στηρίξει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, με προοδευτικό πρόσημο, που θα εξασφαλίζουν την κοινωνική συναίνεση και την κοινωνική συνοχή.

Το ζητούμενο από τις εκλογές είναι να αποτυπωθούν οι νέοι κοινωνικοί συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί και σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να είναι εφικτή η εφαρμογή εναλλακτικής , ως προς την ακολουθούμενη, πολιτικής .

Αναγκαία προϋπόθεση , είναι η πολιτική συγκρότηση και έκφραση του ευρύτερου χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και η ήττα της «συμμαχίας των ενόχων» δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ των υπεύθυνων για τα σημερινά αδιέξοδα της χώρας.

Είναι στο χέρι των εργαζομένων, των δημοκρατικών , προοδευτικών και αριστερών πολιτών να τα αλλάξουν όλα. Να ενισχύσουν τη ΔΗΜΑΡ ώστε ανάλογα με το συσχετισμό των δυνάμεων και τη θέση που θα μας δώσει ο λαός να διαδραματίσουμε ζωτικό ρόλο στη πορεία της χώρας, να μετατοπίσουμε τον άξονα της πολιτικής ζωής σε προοδευτική κατεύθυνση.

Η ΔΗΜΑΡ , ανάλογα με την δύναμη που θα της δώσει ο λαός, θα συμβάλλει στην αναζήτηση λύσεων για τη διακυβέρνηση της χώρας με δύο προϋποθέσεις: Δεσμευτικό πρόγραμμα συμβατό με τις αξίες και τις θέσεις μας και φερέγγυα πρόσωπα για την υλοποίησή του.

Στέφανος Μπαγεώργος

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ


Σχόλιο 1: Νατανε το 21 ναρθει μια στιγμη!!!!

Tεν Τεν, 10/03/2012 21:41:43

Aγαπητα Συντροφακια και Συντροφιτσες!!!

Πως λεμε Στρουφακια και Στρουμφιτσες???...Ουδεμια σχεσις…

Είναι πλεον του διωρου που ειμαι αφωνος και σπητσλεςς!!!

Κλαιω συνεχεια, ποταμι το δακρυ απ των ματιων την ακρη και η συγκινηση βαθεια, μια τσεκουρια μες την καρδια,και τα μυαλα στα καγγελα τ απιστου εθνοθαφτη!!! {Ποιητικη εξαρσις!!!…]

Και ολη ετουτη η ψυχικη ανταρα και αναταραχη μου διοτι ειχον την ατυχιαν να παρακολουθησω αποσπασματα των λογων των Συντροφων εν «Σοσιαλδημοκρατικη Κεντροαριστερα», Τζεφρυ,Βαγγελα και Χρηστακη [κατά τον Κιμωνα],εις το Εθνικον Συμβουλιον του αδελφου κομματος ητινες με συνεκινησον βαθυτατα!!!!…

Τι αρχες,τι αξιες,τι ιδανικα,τι θυσιες για την σωτηριαν του Εθνους,τι υπερασπισις του Λαικου συμφεροντος όχι μονον αυτης αλλα και των επομενως γενεων[!!!],τι εθελοντικη και ηρωικη προταξις του στηθους μπρος στην καταστροφην αδιαφορωντες πληρως δια την πολιτικην σταδιοδρομιαν των {!!!}...

Είναι φανερον ότι αυτοι οι ανθρωποι εθυσιασθησον δια το καλον της Ελλαδος και των επερχομενων γενεων!!!

Εγω τουλαχιστον επεισθειν πληρως!!!

Δια τουτο προτεινω ότι όχι μοναχα καποιος εξ αυτων πρεπει να ορισθει, ως εχωμεν υποχρεωσιν, συνεχιστης του αγωνος προς την τελικην σωτηριαν του Εθνους, αλλα και να ανακηρυχουν κατ ελαχιστον Εθνικοι ηρωες μη πω και οσιοι από την εκκλησιαν μας!!!!…

Αφου παρηλθεν εν διωρον τουλαχιστον βαθειας συγκινησεως, καυθμων και οδυρμων{Ουτε επι εποχης Ξανθοπουλου και Μαρθας Βουρτσεως και επειδη διαθετω και καλπαζουσαν φαντασιαν] εψαξον να βρω καταλληλους ηρωας της εθνικης παλιγενεσιας, ώστε να ταυτισω κατ αντιστοιχιαν, τους μεγαλους αυτους λαικους αγωνιστας…!!!!

Δεν εσκευθειν πολύ…

Τον Τζεφρυν τον εταυτησον αμμεσως με τον Καλογερον Σαμουηλ εις το Κουγκιον….

Και με καλογερον, απομονωμενον των εγκοσμιων μοιαζει και ικανος είναι να τα τιναξει όλα στον αεραν ειναι !!!…

Παραλιγο αλλωστε!!!

Τον Χρηστακον με τον Αθανασιον Διακον!!!

Διοτι αυτό το παιδι δεν αλλαζει αρχας και ιδανικα με τιποτε!!!Το βασανιζουν, το πετροβολουν, το ανασκολοπιζουν αυτό τιποτε παραμενει πιστον του βαθεως!!

«Αλλαξε γνωμην Χρηστο μου την θεσιν σου να σωσεις» του λενε…

Τιποτε αυτό!!!...

«Ανδρεας Παπανδρεου!!!!» τους απανταει!!!

Ειναι αξιοθαυμαστον!!!!

Τελος με τον Βαγγελαν εδυσκολευθειν ολιγον…

Τελος απεφασησον να τον ταυτισω με τον Μιαουλην και τον Καναρην μαζυ!!!

Αφ ενός μεν διοτι λογω μεγεθους, μας περνει να τον ταυτισωμεν ταυτοχρονως με δυο ηρωας και αφ ετερου διοτι οποσδηποτε είναι μπουρλοτιερης!!!

Μπουρλοτιερης ψυχων και συνειδησεων ΠΑΣΟΚΙΚΩΝ ψυχων που δεν επρολαβον και δεν καλυπτωνται εκ του συνθηματος ‘’ ο αγων τωρα δικαιωνεται’’ αλλα απαιτουν την επαναφοραν του συνθηματος «ο αγων τωρα συνεχιζεται»ελπιζοντες εις καποιον ρουσφετακιον, μια διορισουλα, ένα καλυτερο μελλον γενικως…!!!

Πως ελεγεν η μακαριτησα η Σαπφω η Νοταρα «Μπουρλοτοοοοοο!!!»

Ακριβως ετσι!!!

Με αυτας τας σκεψεις και δακρυσμενον με εβρηκεν το δειλινον ,και μια που ξερω ότι υπαρχουσι αναμεσα μας ατομα ενδιαφερομενα δια την ανασυστασιν του «Κεντροαριστερου Σοσιαλδημοκρατικου χωρου», ειπον ,αν δεν φαω πορτα, να μοιρασθω την συγκινησιν και τον ενθουσιασμον μου μαζυ σας!!!!

Τεν Τεν Δακρυσμενος Ταμιας ΟΒ Καισαριανης....


Εκτύπωση στις 10/04/2021
Από την ιστοσελίδα Ανανεωτική
www.ananeotiki.gr/el/articles.asp?tid=6617