Αρχική | Εκτύπωσε | Aποθήκευσε ως WORD | Aποθήκευσε ως HTML

Υποχρεωτική η χρήση καρτών για όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες

Δημήτρης, Χατζησωκράτης,


Η χθεσινή συνάντηση Αλεξιάδη –Πατούλη, που το αποτέλεσμά της φαίνεται να εμφανίζει …υποχώρηση Πατούλη ανοίγει εκ των πραγμάτων το συνολικό πρόβλημα της ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ σε όλες τις συναλλαγές των πολιτών με τους πάσης φύσεως ελευθεροεπαγγελματίες.

Το μέτρο αυτό που, στην δραματική πενταετία των Μνημονίων, έχει ωριμάσει στη συνείδηση των πολιτών, μετά από τα capital controls έχει γίνει πλέον και τεχνικά προσπελάσιμο( Αύξηση καρτών κατά 2.000.000 περίπου).

Το μείζον είναι να υπάρξει η πολιτική βούληση για την καθιέρωση του ριζοσπαστικού, για τα ελληνικά δεδομένα, μέτρου!.

Αναμφισβήτητα απαιτούνται αρκετές τεχνικές, και όχι μόνο λεπτομέρειες, για την απρόσκοπτη εφαρμογή. Η πιστοποίηση του εφοδιασμού κάθε νέου επιτηδευματία, την ώρα της δήλωσης έναρξης επαγγέλματος στην εφορία, με το μηχάνημα αποδοχής καρτών ( P.O.S. κλπ) και η εντός διμήνου προμήθεια του μηχανήματος όλων των ήδη ασκούντων επάγγελμα, θα είναι η αρχή εφαρμογής.

ΥΓ. Επειδή επίσημες δηλώσεις για τη συνάντηση με τα προεδρεία των ιατρών δεν υπάρχουν από πλευράς Αν. Υπουργού Οικονομικών-θα έλεγα, προς το παρόν, καλώς-, η αποδοχή εξαιρέσεων- όπως εμφανίζουν ιατρικοί κύκλοι- στην εφαρμογή του μέτρου σε… συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες (ηλικιωμένοι) και καταστάσεις ασθενών (π.χ. έκτακτα περιστατικά), ενδέχεται να τινάξει το μέτρο στον αέρα. Η υποχρεωτικότητα της αποκλειστικής χρήσης κάρτας είναι απολύτως αναγκαία. Άλλως το μέτρο δεν θα έχει απόδοση. Γιατί, ούτως ή άλλως, η αποφυγή της επίδοσης του οποιουδήποτε παραστατικού πληρωμής δεν αντιμετωπίζεται…


Εκτύπωση στις 10/04/2021
Από την ιστοσελίδα Ανανεωτική
www.ananeotiki.gr/el/articles.asp?tid=8841