Αρθογράφος: Σόνια Τσιτήλου - Σελίδα: 1

ΔΙΑΛΟΓΟΣ για την Ανώτατη παιδεία

Εκπαίδευση και Έρευνα οι μεγάλοι χαμένοι‏

Σόνια Τσιτήλου, www.aixmi.gr, 27/08/2011

Το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση απασχόλησε τα ΜΜΕ για το σύστημα διοίκησης που προτείνει και τις αντιδράσεις που προκαλεί. Οι προτάσεις των φορέων της Πανεπιστημιακής κοινότητας (ΠΟΣΔΕΠ, Συγκλήτων, Πρυτάνεων) στα σοβαρά επιστημονικά θέματα που εγείρει δεν προβλήθηκαν. Η κ. Διαμαντοπούλου, με μια πολύ καλά οργανωμένη επικοινωνιακή εκστρατεία, προσπαθεί να πείσει την κοινωνία ότι το πρόβλημα των Πανεπιστημίων είναι η διοίκηση τους, τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής και η έλλειψη λογοδοσίας.

Που βρίσκεται σήμερα το πανεπιστήμιο και που πρέπει να πάει...

ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗς ΠΟΣΔΕΠ

Σόνια Τσιτήλου, Αυγή της Κυριακής, 01/03/2009

Σε μια εβδομάδα συγκαλείται το 9ο συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ μέσα σε ένα κλίμα έντονων συζητήσεων και αντιπαραθέσεων που θα μπορούσαν να είναι παραγωγικές αν δεν υπήρχε έκρηξη βίας σε Πανεπιστημιακούς χώρους, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει όσους και όσες από μας υπερασπίζονται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Σε τρία σημεία θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις.

Μετά την ψήφιση του "νόμου-πλαισίου"

Σόνια Τσιτήλου, Αυγή της Κυριακής, 18/03/2007

Μια φάση έληξε με την ακύρωση της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος και την ψήφιση του νόμου-πλαισίου μόνον από την κυβερνητική πλειοψηφία. Μια νέα φάση αρχίζει για τα πανεπιστήμια. Φάση μάχης μέσα στα πανεπιστημιακά όργανα και μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες της πανεπιστημιακής κοινότητας, για την ουσιαστική τροποποίηση στην πράξη εκείνων των διατάξεων του νόμου που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή τους (βλ. προγραμματισμός) και για την αποφυγή έκδοσης τέτοιων προεδρικών διαταγμάτων που θα χειροτερέψουν την ήδη κακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι