181 άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών στηρίζουν την Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία

Δημοσιευμένο: 2014-03-16

Όσοι υπογράφουμε αυτή τη διακήρυξη, θεωρούμε πως η συγκρότηση του ευρύτερου χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, καθώς και η ανάγκη για ένα προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης αποκτούν σήμερα καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Η πρόσφατη πρωτοβουλία της «ΔΗΜΑΡ- Προοδευτική Συνεργασία», η συμπόρευση δηλαδή των δυνάμεων της ανανεωτικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της πολιτικής οικολογίας, ανοίγει μια νέα προοπτική ελπίδας, ακριβώς επειδή στο επίκεντρό της βρίσκεται το αίτημα αλλαγής της ασκούμενης πολιτικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο προοδευτικός χώρος θα κριθεί μετά τις κάλπες

Φώτης Κουβέλης, Συνέντευξη στη Δ.Κρουστάλλη., Το Βήμα της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2014-03-09

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα καταγράψουν σε καμία περίπτωση κομματικούς συσχετισμούς, αν και οι εκλογές για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση έχουν ένα πολιτικό χρώμα. Οι ευρωεκλογές έχουν την αυτονομία τους. Μια μεγάλη διαφορά όμως θα αναδείξει φωνές που θα λένε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση. Δηλαδή το αποτέλεσμα θα είναι κρίσιμο μέγεθος για την αμφισβήτηση της κυβέρνησης. Πιστεύω ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αλλά αλλαγή της πολιτικής. Αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει πολιτική, δεν αποκρούσει την επιβολή νέων μέτρων, δεν οδηγήσει σε νέα διαπραγμάτευση με θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα, τότε οι εκλογές είναι μονόδρομος

Διακήρυξη αρχών και υπογραφές στήριξης της ΔΗΜΑΡ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Δημοσιευμένο: 2014-03-05

Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ " είναι η συνεργασία κομμάτων, κινήσεων, ομάδων και προσώπων που ανήκουν στο χώρο της δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού κέντρου.
Είμαστε αντίθετοι με την κυβερνητική πολιτική που συνδυάζει την οικονομική αναποτελεσματικότητα με την κοινωνική αδικία. Διαφωνούμε με την αντιπολιτευτική πολιτική που αρκείται σε εύκολους αφορισμούς, ενσωματώνει ανεδαφικές διεκδικήσεις, αντιτίθεται σε αναγκαίες αλλαγές, αθροίζει συντεχνιακά αιτήματα και εμφορείται από έναν παρωχημένο κρατισμό.
Προτείνουμε τη δική μας εναλλακτική, συγκεκριμένη και υπεύθυνη στρατηγική για τη δημοκρατική έξοδο από την κρίση με ένα εθνικό σχέδιο προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας

×
×