Στροφή σε ένα νέο, υγιές παραγωγικό μοντέλο

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, DOCUMENTO, Δημοσιευμένο: 2024-02-15

theocharo

Η κυβέρνηση της ΝΔ μετά τις εκλογές και το 41%, που το θεώρησε ως λευκή επιταγή για άσκηση αντικοινωνικών πολιτικών, οδηγεί τη χώρα και την κοινωνία σε νέα αδιέξοδα. Εντεινόμενη ακρίβεια λόγω της ανεξέλεγκτης αισχροκέρδειας, χιλιάδες πλειστηριασμοί, υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας και ο κατάλογος είναι μακρύς. Κατρακυλήσαμε με Μητσοτάκη σε τέτοιο σημείο ώστε σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας η χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο να κατατάσσεται πλέον μεταξύ των χωρών με σοβαρά προβλήματα διαφθοράς.

Σε αυτό το δυστοπικό πολιτικό περιβάλλον δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου. Απαιτείται άμεση δράση και γενναίες πολιτικές επιλογές ώστε να αμφισβητηθεί η κυριαρχία της ΝΔ και να υπάρξει μία προοδευτική εναλλακτική επιλογή διακυβέρνησης. Η των επόμενων εκλογών δεν θα κριθεί στο έδαφος της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά στο έδαφος της Κεντροαριστεράς.

Για τη μεγάλη παράταξη της σύγχρονης Κεντροαριστεράς

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Δημοσιευμένο: 2024-01-09

theocharo

H ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ κάναμε τρία στελέχη, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να μετεξελιχθεί σε κόμμα της σύγχρονης Κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα να πάρει στο συνέδριο την απόφαση ένταξης στην πολιτική ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του

Ευρωκοινοβουλίου, όπως ήταν αναμενόμενο «τάραξε τα νερά». Και όχι μόνο τα εσωκομματικά, αλλά έγινε κεντρικό θέμα συζήτησης.

Λύση είναι η συσπείρωση και όχι η συρρίκνωση

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2023-11-24

theocharo

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της πρόσφατης ιστορίας του. Την εκλογική ήττα και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από τη θέση του προέδρου ακολούθησαν η εκλογή νέου προέδρου από τη βάση με μια ελπιδοφόρα μεγάλη συμμετοχή και στη συνέχεια μια παρατεταμένη εσωστρέφεια που κατέληξε στην αποχώρηση τριών εκ των πέντε υποψήφιων προέδρων, δεκάδων μελών της Κεντρικής Επιτροπής, μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικά στελέχη της Αριστεράς. Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουν όλες οι πλευρές, όχι βέβαια ισοδύναμες. Σήμερα κανείς δεν μπορεί να επιχαίρει για αυτή την κατάσταση. Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι εύκολη.

Πρέπει να σταματήσει ο εμφύλιος μεταξύ στελεχών

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Συνέντευξη στον Αλφόνσο Βιτάλη, Kontra News, Δημοσιευμένο: 2023-11-19

1. Μετά και την δραματική συνεδρίαση της ΚΕ και τις αποχωρήσεις στελεχών, γίνεται λόγος από πολλές πλευρές για αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και για διαδικασία διάλυσης του. Έχουν βάση αυτές οι απόψεις;

Βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη φάση. Ο εμφύλιος μεταξύ στελεχών και μάλιστα σε δημόσια θέα πρέπει να σταματήσει. Δεν είναι δυνατόν μόλις λίγες μέρες μετά την εκλογή του νέου προέδρου να ακούγονται απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί και να μην γίνεται αποδεκτό το αποτέλεσμα της εσωκομματικής εκλογής από τη βάση. Από την άλλη το κόμμα δεν είναι επιχείρηση όπου καλούνται να δουλέψουν απλώς όλοι για το νέο μάνατζερ ανεξαρτήτως πολιτικής.

Ανανέωση με πολιτικά χαρακτηριστικά

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2023-09-01

theocharo

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Στις 10 Σεπτεμβρίου εκλέγουμε πρόεδρο από την βάση των μελών του κόμματος. Σε μία γιορτή δημοκρατίας όπου μπορούν να έρθουν οι πολίτες να γραφτούν μέλη και να ψηφίσουν για πρόεδρο. Σε μία διαδικασία ανοιχτή όπως αρμόζει σε ένα κόμμα ανοιχτό. Με εμπιστοσύνη στο κριτήριο των μελών του κόμματος για επιλογή του κατάλληλου προσώπου που θα εμπνεύσει και θα συσπειρώσει όχι μόνο τον κόσμο μας αλλά και ευρύτερα τον προοδευτικό χώρο γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Να εμπνεύσουμε ξανά

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2023-07-22

theocharo

Το πολιτικό σύστημα της χώρας βρίσκεται σε μια νέα φάση μετά τις πρόσφατες εκλογές. Από τη μία, έχουμε μια πλειοψηφία της Δεξιάς και την άνοδο της Ακροδεξιάς, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα κοινωνικά δικαιώματα και την ποιότητα της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήδη δείχνει τα πρώτα σημάδια, σκοπεύει να κινηθεί ανεξέλεγκτη, με αλαζονεία και αντιμετωπίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών ως «λευκή επιταγή».

Μεγάλες προκλήσεις - Ιστορικές ευθύνες

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2023-07-09

theocharo

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται σε μια νέα εποχή. Ένας ιστορικός κύκλος έκλεισε με ένα διπλό σοκ, την βαριά ήττα στις εκλογές και την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος. Η νέα περίοδος είναι γεμάτη από μεγάλες προκλήσεις και έχουμε ιστορική ευθύνη να ανταποκριθούμε σε αυτές συλλογικά και συντεταγμένα.

Στις 21 Μαΐου κάνουμε πράξη την πολιτική αλλαγή

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Δημοσιευμένο: 2023-05-14

theocharo

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β3 Αθηνών, Νότιος Τομέας

Μία εβδομάδα έμεινε μέχρι την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου. Μετά από 4 δύσκολα χρόνια για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, έφτασε πλέον η στιγμή που θα κριθεί η πορεία της χώρας για την επόμενη τετραετία. Σε όλη την προεκλογική περίοδο το δίλημμα των εκλογών έχει τεθεί με εμφατικό τρόπο. Θα συνεχισθεί η ίδια άδικη πολιτική της ΝΔ ή θα υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα;

“Οι μέρες της κυβέρνησης και της συγκάλυψης τελειώνουν”

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συνέντευξη στον Χρήστο Κυμπιζή, Kontra News, Δημοσιευμένο: 2023-04-09

theocharo

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «προεκλογικές απειλές» κατά των Ανεξάρτητων Αρχών, την ώρα που το σκάνδαλο των υποκλοπών παραμένει άλυτο… Τι μπορεί να κάνει μια προοδευτική κυβέρνηση για να έρθει στο φως η αλήθεια;

Η στοχοποίηση των Ανεξάρτητων Αρχών από τον κ. Μητσοτάκη είναι συστηματική και αποσκοπεί στην συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Η απάντηση στην αδικία και την εκτροπή είναι δικαιοσύνη παντού

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Λιονάκη, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοσιευμένο: 2023-02-05

theocharo

ΕΡ.: Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε κλιμάκωση των κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Εξετάζονται κι άλλες πρωτοβουλίες στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο ή μένετε στην προαναγγελία ότι όλη η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος από την «επόμενη προοδευτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία»;

Οι ανάγκες της κοινωνίας απαιτούν αλλαγή πολιτικής

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ναυτεμπορική, Δημοσιευμένο: 2022-11-04

theocharo
Εδώ και πάνω από έναν χρόνο, η συντριπτική πλειοψηφία νοικοκυριών και επιχειρήσεων βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα εκρηκτικό μείγμα αυξήσεων σε λογαριασμούς και τιμές και παράλληλα ραγδαίας μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος. Η επιδείνωση των κοινωνικών δεικτών που καταγράφονται στα επίσημα στοιχεία που κάθε τόσο δημοσιοποιούνται είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Ο κίνδυνος της φτώχειας και οι ανισότητες αυξάνονται, τα ασθενέστερα νοικοκυριά διαθέτουν όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους για τις καθημερινές ανάγκες, όλο και περισσότεροι μειώνουν την κατανάλωση ακόμη και βασικών ειδών διατροφής.

Ρηξικέλευθες τομές παντού προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Kontra News, Δημοσιευμένο: 2022-09-18

theocharo
Πάνω από την φετινή ΔΕΘ υπάρχει η μεγάλη σκιά της ανεξέλεγκτης ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα στην μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου για πολύ υψηλές τιμές έχει επικαθήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για τη χώρα, την κοινωνία και τις πολιτικές εξελίξεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει η ελληνική κοινωνία και οι δημοκρατικοί θεσμοί.
Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 180
×
×