Στις 21 Μαΐου κάνουμε πράξη την πολιτική αλλαγή

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Δημοσιευμένο: 2023-05-14

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β3 Αθηνών, Νότιος Τομέας

Μία εβδομάδα έμεινε μέχρι την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου. Μετά από 4 δύσκολα χρόνια για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, έφτασε πλέον η στιγμή που θα κριθεί η πορεία της χώρας για την επόμενη τετραετία. Σε όλη την προεκλογική περίοδο το δίλημμα των εκλογών έχει τεθεί με εμφατικό τρόπο. Θα συνεχισθεί η ίδια άδικη πολιτική της ΝΔ ή θα υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα;

“Οι μέρες της κυβέρνησης και της συγκάλυψης τελειώνουν”

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συνέντευξη στον Χρήστο Κυμπιζή, Kontra News, Δημοσιευμένο: 2023-04-09

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «προεκλογικές απειλές» κατά των Ανεξάρτητων Αρχών, την ώρα που το σκάνδαλο των υποκλοπών παραμένει άλυτο… Τι μπορεί να κάνει μια προοδευτική κυβέρνηση για να έρθει στο φως η αλήθεια;

Η στοχοποίηση των Ανεξάρτητων Αρχών από τον κ. Μητσοτάκη είναι συστηματική και αποσκοπεί στην συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Η απάντηση στην αδικία και την εκτροπή είναι δικαιοσύνη παντού

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Λιονάκη, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοσιευμένο: 2023-02-05

ΕΡ.: Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε κλιμάκωση των κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Εξετάζονται κι άλλες πρωτοβουλίες στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο ή μένετε στην προαναγγελία ότι όλη η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος από την «επόμενη προοδευτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία»;

Οι ανάγκες της κοινωνίας απαιτούν αλλαγή πολιτικής

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ναυτεμπορική, Δημοσιευμένο: 2022-11-04

Εδώ και πάνω από έναν χρόνο, η συντριπτική πλειοψηφία νοικοκυριών και επιχειρήσεων βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα εκρηκτικό μείγμα αυξήσεων σε λογαριασμούς και τιμές και παράλληλα ραγδαίας μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος. Η επιδείνωση των κοινωνικών δεικτών που καταγράφονται στα επίσημα στοιχεία που κάθε τόσο δημοσιοποιούνται είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Ο κίνδυνος της φτώχειας και οι ανισότητες αυξάνονται, τα ασθενέστερα νοικοκυριά διαθέτουν όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους για τις καθημερινές ανάγκες, όλο και περισσότεροι μειώνουν την κατανάλωση ακόμη και βασικών ειδών διατροφής.

Ρηξικέλευθες τομές παντού προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Kontra News, Δημοσιευμένο: 2022-09-18

Πάνω από την φετινή ΔΕΘ υπάρχει η μεγάλη σκιά της ανεξέλεγκτης ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα στην μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου για πολύ υψηλές τιμές έχει επικαθήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για τη χώρα, την κοινωνία και τις πολιτικές εξελίξεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει η ελληνική κοινωνία και οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Πολιτική Αλλαγή ή Οικονομική Καταστροφή

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ναυτεμπορική, Δημοσιευμένο: 2022-07-26

Tο ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας έχει δημιουργήσει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Το βιοτικό επίπεδο μειώνεται απότομα, με αποτέλεσμα αυτό που ξεκίνησε ως ενεργειακή κρίση να εξελίσσεται ραγδαία σε κρίση επιβίωσης. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Γιατί αν συνεχισθεί θα οδηγήσει σε εξαθλίωση. Σήμερα δυστυχώς οι ανισότητες διευρύνονται σε όλα τα επίπεδα λόγω της ακρίβειας που επιβαρύνει κυρίως τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα. Είμαστε η ακριβότερη χώρα στην τιμή της βενζίνης στην Ε.Ε. και από τις ακριβότερες στην ενέργεια και στα τρόφιμα.

Πολιτική αλλαγή για να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση των συμφερόντων

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κυριακάτικη KONTRA NEWS, Δημοσιευμένο: 2022-07-17

Η ελληνική κοινωνία εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή μείωση του εισοδήματός της από το τρομακτικό κύμα ακρίβειας. Για χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο μήνας δεν βγαίνει. Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να στηρίζει την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία σε αυτή την πολύ αντίξοη συνθήκη, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να στηρίζει τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών και να κάνει “δουλειές” για φίλους και κολλητούς. Και αυτό δεν αφορά μόνο τα καρτέλ της ενέργειας και των καυσίμων, αλλά αφορά όλα τα πεδία της ασκούμενης πολιτικής.

Οι μέρες για την ήττα Μητσοτακη μετρούν αντίστροφα

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη, Μακεδονία της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2022-07-10

- Πρόσφατα ο κ. Τσίπρας έθεσε τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε εκλογική ετοιμότητα. «Βλέπετε» εκλογές πριν το φθινόπωρο κι αν ναι, πότε;

Εμείς ζητάμε εκλογές εδώ και έξι μήνες, είχαμε καταθέσει εξάλλου και πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Και ζητάμε εκλογές για να μην γίνουν τα αδιέξοδα της πολιτικής Μητσοτάκη αδιέξοδα για την κοινωνία. Προτού η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη, είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτική αλλαγή. Ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει συνεχώς υποψηφίους και οι υπουργοί του έχουν κατεβάσει τα μολύβια και κάνουν προεκλογική εκστρατεία. Πλέον κανείς δεν πιστεύει τις διαβεβαιώσεις του για εξάντληση της τετραετίας, είναι εντελώς αναξιόπιστος. Αυτή η κατάσταση μόνο αβεβαιότητα και αστάθεια προκαλεί. Γι’ αυτό, όσο γρηγορότερα προκηρύξει εκλογές τόσο το καλύτερο για την χώρα και την κοινωνία.

Ρηξικέλευθο πρόγραμμα με προοδευτικές ιδέες για τη νίκη στις εκλογές

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, iEidiseis, Δημοσιευμένο: 2022-06-20

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή, με χαρακτηριστικά πλέον προεκλογικής περιόδου, όπου οι αμέσως επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για την πορεία της χώρας. Γιατί το δίλημμα θα είναι πλέον ξεκάθαρο: συνέχιση των ίδιων συντηρητικών και αντικοινωνικών πολιτικών με κυβέρνηση της ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Με εξωστρέφεια για την πολιτική αλλαγή

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, DOCUMENTO, Δημοσιευμένο: 2022-06-05

Με την ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κλείνει ένας κύκλος. Η μαζική ανταπόκριση των πολιτών δημιούργησε πολύ μεγάλη ικανοποίηση, έδειξε ότι μια κρίσιμη μάζα αριστερών προοδευτικών ανθρώπων επιζητούσε να εκφραστεί μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία συμμετοχής. Ταυτόχρονα, όμως, μας επιφορτίζει με ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη από εδώ και στο εξής.

Η πολιτική αλλαγή έρχεται με έναν πιο ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στην προοδευτική κυβέρνηση

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κυριακάτικη KONTRA NEWS, Δημοσιευμένο: 2022-05-22

Το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας έχει δημιουργήσει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων μειώνεται απότομα, με αποτέλεσμα αυτό που ξεκίνησε ως ενεργειακή κρίση να εξελίσσεται ραγδαία σε κρίση επιβίωσης. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σε μια περίοδο με πανδημία, κλιματική κρίση, πόλεμο, ενεργειακή κρίση, το ζήτημα είναι να υπάρξουν δημόσιες πολιτικές που θα ενισχύουν τις αντοχές μιας κοινωνίας. Να δοθούν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων και να υλοποιηθούν πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης για να μειωθούν οι ανισότητες.

Συμμετέχουμε στη γιορτή δημοκρατίας, στέλνουμε μήνυμα πολιτικής αλλαγής

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, pagenews.gr, Δημοσιευμένο: 2022-05-14

Την Κυριακή 15 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για πρώτη φορά εκλέγει τη συλλογική του ηγεσία από τα μέλη του κόμματος. Είναι μια σημαντική απόφαση του 3ου Συνεδρίου που δίνει την δυνατότητα στα μέλη να γίνουν συνδιαμορφωτές στις κρίσιμες αποφάσεις.

Σύνολο κειμένων της ομάδας: 173
×