Η χρεοκοπία της µπάλας

Παύλος Τσίμας, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2011-03-12

Λέγανε κάποτε πως κάθε λαός καθρεφτίζει κάτι από τον εθνικό του χαρακτήρα στον τρόπο που παίζει ποδόσφαιρο: οι Βραζιλιάνοι παίζουν σαν να χορεύουν, οι Γάλλοι σαν να ανοίγουν σαµπάνια, οι Αγγλοι σαν να κάνει έφοδο το πεζικό στα χαρακώµατα, µε ηρωισµό και αυταπάρνηση αλλά χωρίς σκέψη, οι Ιταλοί µε πολύ µυαλό και τακτική, µα ελάχιστη φυσική δύναµη ή ταλέντο, οι Αργεντίνοι µε σολίστες, οι Γερµανοί χωρίς σολίστες, αλλά µε µέθοδο, πείσµα και οµαδικότητα. Και ούτω καθ’ εξής.

ΔΗΜΑΡ: Η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει άμεσα κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά

Η ζωή των απεργών μεταναστών σήμερα κινδυνεύει από την απεργία πείνας στο κτήριο της Υπατίας.

Δημοσιευμένο: 2011-02-21

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει διατυπώσει τη διαφωνία της με τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε να ανοίξει το ζήτημα της νομιμοποίησης όσων μεταναστών ζουν για πολλά χρόνια στη χώρα μας.
Η απουσία μεταναστευτικής πολιτικής δεν υποκαθίσταται με πράξεις που μπορεί να επιφέρουν αντίθετα αποτελέσματα από την αλληλεγγύη στους μετανάστες. Ανεξάρτητα από αυτό, η ζωή των απεργών μεταναστών σήμερα κινδυνεύει από την απεργία πείνας στο κτήριο της Υπατίας.
Η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά, με το δεδομένο ότι πολλοί από αυτούς διαμένουν επί μακρόν στη χώρα και για λόγους αντικειμενικούς δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της νόμιμης παραμονής τους.
Η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος δεν υπηρετεί την υπεύθυνη και ανθρωπιστική ευαισθησία που πρέπει να επιδείξει το κράτος.

Κοινωνία είσαι και σου μοιάζω...

Μπάμπης Βακαλόπουλος, Δημοσιευμένο: 2011-02-21

Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το σάββατο στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ αλλά και οι μετέπειτα αντιδράσεις απο οπαδούς και των 2 ομάδων θα πρέπει να
προβληματίσουν την πολιτική ηγεσία του τόπου μας αλλά και όλους μας σε όποιον βαθμό μας αντιστοιχεί.....
Ό κος Μπιτσαξής τι έχει να μας πεί...........
Ο πολυπράγμων κος Πιλάβιος τι έχει να μας πεί.............
Οι οπαδικοί δημοσιογράφοι - εφημερίδες τι έχουν να μας πούν.............

Δεν έχουμε αυταπάτες, ο διάλογος θα είναι σκληρός

Jos Delbeke, Συνέντευξη στην Κατερίνα Τζαβάρα, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2007-07-14

-Πόσο πετυχημένη κρίνετε την πρόσφατη σύνοδο της G8 όσον αφορά φυσικά περιβαλλοντικά θέματα;

«Η σύνοδος της G8 ήταν πετυχημένη με την έννοια ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξαναμπήκαν στην κουβέντα και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτό το είπε ξεκάθαρα ο πρόεδρος Μπους, που υποσχέθηκε μάλιστα να έχει μια εποικοδομητική προσέγγιση στη διάσκεψη στο Μπαλί της Ινδονησίας, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο.

Η βία θεραπεύεται με τη παιδεία αλλά και με την τιμωρία

Λάμπρος Τσουκνίδας, http://lexidia.pblogs.gr/2007/02/h-bia-therapeyetai-me-th-paideia-alla-kai-me-thn-timwria.html, Δημοσιευμένο: 2007-02-03

Ένας 38χρονος, ο Filippo Raciti, σκοτώθηκε χθες βράδυ στην Catania, αφήνοντας ορφανά δυο ανήλικα παιδιά, ένα 15χρονο κορίτσι και έναν 9χρονο γιο. Ο άνθρωπος που σκοτώθηκε ήταν αστυνομικός και ίσως να σκοτώθηκε ακριβώς γι αυτό -μόλις μια βδομάδα πριν είχε καταθέσει σε δίκη κατά χουλιγκάνων.
×
×