«ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ…» ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ;

Δημήτρης Μπίρμπας, Δημοσιευμένο: 2006-12-04

Ο Συνασπισμός είναι γεγονός ότι βγήκε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές με θετικό πρόσημο στην εκτίμηση της κοινής γνώμης. Πριν αλέκτωρ, όμως, λαλήσει τρις, ένα θέμα έρχεται στο επίκεντρο της εσωκομματικής μας ζωής και αρχίζει να δημιουργεί ρωγμές στον καθρέφτη της εικόνας μας στην κοινωνία, οι διαγραφές (ετήσια αναστολή κομματικής ιδιότητας) στη Θεσσαλονίκη από τη Νομαρχιακή Επιτροπή, κατά πλειοψηφία (18 έναντι 13).

Το στυλ του Μπουτάρη και του Δημαρά διεμβόλισε τον δικομματισμό

Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Συνέντευξη στον Ανδρέα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2006-11-26

Για να διεμβολίσει ο ΣΥΝ τον δικομματισμό πρέπει να ακολουθήσει το αντίστοιχο πολιτικό στυλ και περιεχόμενο, υποστηρίζει ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης φέρνοντας τα παραδείγματα των Γ. Μπουτάρη και Γ. Δημαρά. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Κ.Α." το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΝ, με αφορμή τις δηλώσεις που κάνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με τον ΣΥΝ, επαναλαμβάνει ότι "έχουμε τηλέφωνα και διευθύνσεις", ωστόσο επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για προτάσεις συνεργασίας, αλλά για απλές δηλώσεις

Ανανέωση ανά δύο θητείες σε αξιώματα και κόμμα

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Συνέντευξη στη Βούλα Κεχαγιά, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2006-11-16

chatzisokratis01
Η ανανέωση στον Συνασπισμό είναι αναγκαία, γι αυτό θα έπρεπε σε όλα τα αξιώματα στο κόμμα και την κοινωνία να ισχύουν - βάσει καταστατικού - οι δύο τετραετίες, λέει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Δημήτρης Χατζησωκράτης. Πίσω όμως από την ανακοίνωση του Αλέκου Αλαβάνου ότι θα συγκροτήσει επιτροπή εκλογικού αγώνα με τους 30άρηδες του κόμματος, βλέπει την επιθυμία του προέδρου να ξεπεράσει τις τάσεις, με τις οποίες νιώθει άβολα.

Δεν υπάρχει Αριστερά α λα καρτ

Γιάννης Πανούσης, Συνέντευξη στη Βούλα Κεχαγιά, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2006-11-09

panousis80
Δεν υπάρχει Αριστερά à la carte, ήταν ένας από τους στίχους που έγραψε στο χαρτί ο Γιάννης Πανούσης αμέσως μετά τις νομαρχιακές εκλογές. Ο υποψήφιος με τον Συνασπισμό υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς χαρακτηρίζει την εμπειρία που απέκτησε από την υποψηφιότητά του εμπλουτιστική αλλά πολιτικά «δίκοπη», λέει ότι πιθανότατα δεν θα το ξανάκανε και, όταν ρωτάται για τις δηλώσεις του περί αριστερού life style στον ΣΥΝ, επισημαίνει ότι τα δικά του κριτήρια άπτονται της προσωπικής του ηθικής και αισθητικής.

Εντός, εκτός και επί τα αυτά

Γιάννης Πανούσης, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2006-11-07

Όπως δήλωσα το ίδιο το βράδυ των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής (15.10) των αυτοδιοικητικών εκλογών 2006: "Είναι αυτονόητο ότι αναλαμβάνω ακέραιη την ευθύνη για όποιο αποτέλεσμα δεν αντιστοιχεί στη δυναμική της αριστεράς...".

Και πράγματι, μολονότι το τελικό ποσοστό 5,7% υπερβαίνει το βουλευτικό ποσοστό του ΣΥΝ (5,4% το 2004), δεν είναι αυτό που ανέμενε ο αριστερός / προοδευτικός κόσμος (και όχι μόνο).

Επί της πολιτικής, κομματικής, εκλογικής ανάλυσης του αποτελέσματος θα αποφανθούν άλλοι αρμοδιότεροι εμού.

«Aριστερές» μυθολογίες

Νίκος Φωτίου, Θεσσαλονίκη, Δημοσιευμένο: 2006-11-06

Yπήρξε μια μακρά ιστορική περίοδος, όπου η ερμηνεία του κόσμου γινόταν –ελλείψει επιστημονικών και λογικών εργαλείων- μέσω των μύθων. Mε την έλευση της επιστήμης και του λόγου ο τρόπος ερμηνείας του κόσμου άλλαξε ριζικά. Φαίνεται, όμως, πως ο μύθος παραμένει ακόμη στην τοπική κομματική ηγεσία του ΣYN Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο) ως βασικό αναλυτικό πολιτικό εργαλείο.

Απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ με το βλέμμα στραμμένο στην εσωκομματική κατάσταση

62 υπέρ έναντι 22 λευκών

Δημοσιευμένο: 2006-11-06

Με ψήφους 62 υπέρ έναντι 22 λευκών εγκρίθηκε η εισήγηση της πλειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από την ΚΠΕ, οι διήμερες εργασίες της οποίας έληξαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής(05/11/06).

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ απέρριψε πρόταση για να συμπεριληφθεί στο κείμενο της απόφασης πολιτική αποδοκιμασία των διαφορετικών συμπεριφορών όσων μελών του ΣΥΝ δεν ακολούθησαν τις επιλογές των οργανώσεών του.

Ολόκληρο το κείμενο της ΔΗΛΩΣΗΣ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗΣ ΨΗΦΟΥ των Λυκούδη Σπύρου, Μαργαρίτη Θόδωρου, Μπαλάφα Γιάννη, Σαμπατακάκη Μιχάλη, Χατζησωκράτη Δημήτρη

Το τέλος του μεταπολιτευτικού ύφους

Γιάννης Βούλγαρης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2006-11-04

ΣΠΑΝΙΑ ΤΌΣΟ ΗΧΗΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΣΟ ΣΙΩΠΗΛΟ ΤΡΟΠΟ ΟΣΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΨΗΦΙΣΑΝ.

Αποτελέσματα εκλογών: Ικανοποίηση και αναστοχασμός

Γεράσιμος Γεωργάτος, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2006-11-04

Από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, δημοτικών και νομαρχιακών, έχει διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη μια θετική εικόνα για τον ΣΥΝ την οποία όλοι οφείλουμε να ενισχύσουμε, ώστε να αποκομίσουμε το μέγιστο όφελος εν όψει του προεκλογικού έτους 2007.

Για ένα συμβόλαιο με εγγυήσεις

Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2006-11-03

Τη συγκυρία δεν τη διαλέγεις, σε διαλέγει. Γνωρίζουμε ότι το πανεπιστήμιο βρίσκεται σε κρίση και ότι η ψυχολογία της διάλυσης (των κανόνων του παιχνιδιού) επιταχύνει τη διάλυση. Μέσα στα πανεπιστήμια γινόμαστε αψευδείς μάρτυρες των πλέον απίθανων, θλιβερών ή/και ευτράπελων συμπτωμάτων. Αλλά το ζήτημα της αναγκαίας μεταρρύθμισης ανοίγει με τους χειρότερους όρους, δεν τροφοδοτεί το διάλογο αλλά τη μετωπική σύγκρουση. Το κυβερνητικό «προσχέδιο», για ένα νέο νόμο πλαίσιο, ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και το "μήνυμα"

Δημήτρης Μπίρμπας, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2006-11-03

Με ευκολία, αναλυτές, κόμματα, δημοσιογράφοι παρουσιάζουν και ερμηνεύουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Κοινός τόπος πολλών το μότο "Άλλαξε το 60% των δημάρχων - νομαρχών, νέοι άνθρωποι το μήνυμα".

Αλήθεια είναι έτσι; Τουλάχιστον το 90% των νέων αιρετών είναι πρώην και νυν βουλευτές, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, νομάρχες, νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.λπ. "φωτεινές" εξαιρέσεις, οι "νέοι" αιρετοί star της tv, ανεξαρτήτου κόμματος, υποψήφιου και συνδυασμού.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ανανεωτική Συσπείρωση Θεσ/νίκης

Δημοσιευμένο: 2006-11-02

Οι πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν σημαντικό σταθμό στην πορεία της Θεσσαλονίκης τα τελευταία είκοσι χρόνια. Μέσα από αυτές τις εκλογές έγινε η εκκίνηση για την αλλαγή της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης στο Δήμο και τη Νομαρχία. Η ανατροπή των Παπαγεωργόπουλου- Ψωμιάδη μπορεί να μην ολοκληρώθηκε αποτελούν όμως και οι δύο πλέον μειοψηφικές Αυτοδιοικητικές αρχές.
Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 33
×
×