ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ

Δημήτρης Βεντούρης, Δημοσιευμένο: 2010-10-29

Από μέρες λογάριαζα να καταθέσω ένα κείμενο στήριξης του συνδυασμού της Αττικής γης. Τη δική μου συμμετοχή σ’ αυτή την προσπάθεια ειλικρινά την αντιλαμβάνομαι σαν θέση εκούσιου εθελοντισμού και καθόλου σαν προσπάθεια επίτευξης προσωπικών στόχων.
Ως εκ τούτου το κυρίαρχο ερώτημα που τίθεται και σε μένα αλλά και σε πολλούς άλλους, έχει να κάνει με το γιατί να δώσουμε επιλογή ψήφου στον συγκεκριμένο συνδυασμό ανεξάρτητα με τον τομέα της Αττικής που ψηφίζει ο καθένας από μας και το ποιος μπορεί να εκλεγεί.

…ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ...

Δημήτρης Βεντούρης, Δημοσιευμένο: 2010-06-06

Μπορεί το συνέδριο να μην τέλειωσε ακόμα.

Μπορεί τα ’’κείμενα’’ ως αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές να μην ψηφίστηκαν ή να καταψηφίστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο. Ωστόσο το πιο υγειές που αναδεικνύει αυτή η παράδοξη διαδικασία σχετίζεται με το γεγονός πως επιτέλους καμιά ’’διατασική’’ καμαρίλα και καμιά εκεχειρία (δήθεν συνεννόησης στο πλαίσιο οποιασδήποτε κάλπικης συμφωνίας με διάρκεια ζωής μερικών ωρών) δεν μπορεί να κρύψει κάτω από το χαλάκι το αυταπόδεικτο.

Ετούτος ο πολιτικός χώρος που ο ίδιος ο ’’πρόεδρος’’ αποκαλεί ’’μόρφωμα’’ (αν είναι δυνατόν να πολιτευόμαστε με τέτοιους όρους τον καιρό του Δ.Ν.Τ.) εξεμέτρησε το ζειν.

Mια ανορθόδοξη χριστουγεννιάτικη ιστορία

Δημήτρης Βεντούρης, Δημοσιευμένο: 2009-12-25

Η οιωνοσκοπία είναι μια διαδικασία εξαιρετικά δημοφιλής ήδη από τον καιρό του Ηρώδη παλιού βασιλιά της Ιουδαίας.. Πολλοί ηγέτες χωρών έχουν προσωπικούς ‘’γκουρού’’ που τους συμβουλεύονται πριν πάρουν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις προκειμένου να κατοχυρώσουν το ελάχιστο. Να εξασφαλίσουν πως τη στιγμή της εξαγγελίας των ‘’μέτρων’’ θα υπάρχει θετική συναστρία.

Γιατί λοιπόν εκείνος ο παλιός βασιλιάς ν’ αποτελέσει εξαίρεση σε καιρούς μάλιστα που δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμα οι εταιρείες δημοσκοπήσεων; Γι’ αυτό δεν έχασε την ευκαιρία να συμβουλευθεί τους τρεις μάγους (μένταλιστ σαν τον Ούρι Γκέλερ ήθελα να πω) που έφτασαν στα μέρη του ακολουθώντας το αστέρι της Βηθλεέμ.
×
×