Μία δήλωση, τουλάχιστον, άστοχη

Ιωάννα Γρηγοριάδου, http://www.e-path.gr, Δημοσιευμένο: 2016-06-21

Η δήλωση της κ. Σίας Αναγνωστοπούλου, αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, σχετικά με το θάνατο της Βρετανίδας βουλευτού των εργατικών, Jo Cox, αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας. Θα μπορούσε και όχι. Θα μπορούσε να αναρτηθεί στην προσωπική της σελίδα κυρίως γιατί η δήλωσή της δεν ήταν μια επίσημη δήλωση που εκφράζει, ένεκα αρμοδιότητας, την κυβέρνηση αλλά μια προσωπική δήλωση η οποία προέβη σε ένα «άλμα» για τα αίτια της δολοφονίας της Jo Cox.

Η Θεσμοκράτειρα Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ιωάννα Γρηγοριάδου, www.badiera.gr, Δημοσιευμένο: 2015-08-30

...Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν στην κ. Κωνσταντοπούλου μια πολλά υποσχόμενη πολιτικό που μελλοντικά θα προσφέρει μεγάλες και σπουδαίες υπηρεσίες στη χώρα.Διακινδυνεύω την πρόβλεψη πως αυτό δε θα καταστεί δυνατό γιατί η κ. Κωνσταντοπούλου συνεργάζεται θαυμάσια μόνο με τον εαυτό της και μόνο με εκείνους που της αναγνωρίζουν την πρωτοκαθεδρία και το αλάθητο. Αυτά τα στοιχεία εγγυώνται πως ό,τι κάνει θα το κάνει για τον εαυτό της και όχι για τη χώρα. Η ΛΑ.Ε του Π. Λαφαζάνη θα συνεργαστεί με την κ. Κωνσταντοπούλου όχι γιατί δεν αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που πολύ σύντομα θα έχει μαζί της, αλλά γιατί το κύριο για την ΛΑ.Ε στην παρούσα φάση είναι να οικειοποιηθεί την εκλογική επιρροή της τέως ΠτΒ ενόψει του «πολέμου» που έχει κηρύξει εναντίον του Α. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν το «ουάου» του Γιάνη έγινε «ωχ» για τη χώρα

Ιωάννα Γρηγοριάδου, www.badiera.gr, Δημοσιευμένο: 2015-07-30

Ο κ. Βαρουφάκης έγινε σταδιακά γνωστός στο ελληνικό κοινό από τότε που άρχισε να αρθρογραφεί στο site Protagon την άνοιξη του 2010. Με το βιογραφικό του, μας προϊδεάζει πως οι ιδιότητες του καθηγητή, του αρθρογράφου και του ραδιοφωνικού παραγωγού γρήγορα θα καθίσταντο από τον ίδιο μη επαρκείς για το βεληνεκές του.

Με τα άρθρα του στο παραπάνω site, οι οικονομικές θεωρίες γίνονται εύληπτες και χαριτωμένες όπως τα παραμύθια που διαβάζαμε όταν ήμασταν μικρές και μικροί. Δεν υπάρχουν αβεβαιότητες ή κίνδυνοι αλλά μόνο λύσεις οι οποίες μπορούν να επιτευχθούν, αρκεί να βρεθούν πολιτικοί με ισχυρή βούληση να τις εφαρμόσουν.

Δεν ήταν όλα τα «ΝΑΙ» υπάκουων μαθητών ούτε όλα τα «ΟΧΙ» αντιευρωπαϊκά

Ιωάννα Γρηγοριάδου, www.badiera.gr, Δημοσιευμένο: 2015-07-11

Στην κάλπη του «ΝΑΙ» υπήρχε το «ΝΑΙ» του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Υπήρχε το «ΝΑΙ» εκείνων που σε κάθε περίπτωση θα έλεγαν «ΝΑΙ» γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες σε οποιαδήποτε επιθυμία των εταίρων/δανειστών μας πριν μάλιστα τους ασκηθεί η παραμικρή πίεση. Το «ΝΑΙ» του “καλού και υπάκουου μαθητή».
×
×