Η σημασία του ΕΣΥ

Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2022-02-19

GEROTZIAFAS

Η ιστορία διδάσκει ότι οι μεγάλες πανδημίες και επιδημίες αναδεικνύουν τις κοινωνικές ανισότητες ως μείζων παράγοντα διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής και αποσταθεροποίησης του συστήματος πολιτικής διαχείρισης, που μπορεί να οδηγήσει έως και στην κατάρρευση κοινωνικών συστημάτων. Σήμερα, σχεδόν το σύνολο της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας αντιλαμβάνεται την πανδημία SARS-CoV-2 ως «σήμα συναγερμού» ότι μια ανάλογη διαδικασία έχει ξεκινήσει σε πλανητικό επίπεδο.

Ανοσοκατεσταλμένοι, η Covid-19 και το παράδειγμα της Γαλλίας

Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2022-01-15

GEROTZIAFAS

Σε μια ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook στις 30 Δεκέμβρη η δρ Χρύσα Παπαγεωργίου (αναισθησιολόγος - εντατικολόγος και υπεύθυνη της μονάδας ημερήσιων χειρουργείων του αναισθησιολογικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Tenon στο Παρίσι) περιέγραψε την τραγική ιστορία νεαρής ασθενούς με καλής πρόγνωσης καρκίνο που κατέληξε έπειτα από λοίμωξη από τον SARS-CoV-2, στέλεχος Δέλτα, που κόλλησε - αν και εμβολιασμένη με τρεις δόσεις - από τον αντιεμβολιαστή σύντροφό της.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση πολιτικοποίησε το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Συνέντευξη στη Μ.Καϊτανίδη, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2021-11-27

Κενά στην παρακολούθηση των ασθενών στην κοινότητα αλλά και αστοχίες στο εμβολιαστικό πρόγραμμα εντοπίζει μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης, υπεύθυνος του Τμήματος Θρόμβωσης στο Νοσοκομείο Tenon στο Παρίσι και διευθυντής της ερευνητικής ομάδας INSERM U93. Και σημειώνει ότι είναι σημαντικό το κράτος να δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες και όχι αντιπαράθεσης.

×
×