Κριτική στο Σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Άννα Φιλίνη, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-04-01

Σήμερα η αντίσταση ενάντια στην κρίση και η ανάγκη της πάλης για δουλειά και μεροκάματο αξιοπρέπειας αποτελεί καθημερινή επιταγή για κάθε εργαζόμενο αλλά και άνεργο. Σήμερα ο σταθερός αγώνας ενάντια στην κρίση είναι όρος επιβίωσης και όχι μία κατάσταση γιορτής σε στιγμές επαναστατικής ευφορίας.

Οφείλουμε να κατανοήσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Η στροφή των Ιρλανδών από το ΟΧΙ στη συνθήκη της Λισσαβώνας στη σημερινή προδιάθεση υπέρ της αποδοχής της Ε.Ε., οφείλεται ακριβώς στην αναζήτηση σωτηρίας στο ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Κοινοί αντισυστημικοί και αντικαπιταλιστικοί προγραμματικοί τόποι

Γεράσιμος Γεωργάτος, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-03-27

Στο 5ο Συνέδριο του ΣΥΝ από το τεράστιο πανό πίσω από το βήμα των ομιλητών, αλλά και από ολόκληρη την αίθουσα, απουσίαζε ο όρος ανανεωτική και υπήρχε αναφορά μόνο στη ριζοσπαστική αριστερά. Αυτή η επισήμανση, μαζί με κάποιες άλλες παρατηρήσεις, θεωρήθηκαν ακραίες και υπερβολικές. Η πορεία των πραγμάτων φαίνεται να δικαιώνει την τότε διαπίστωση.

Μερικές σκέψεις για τη μεθοδολογία και την καταλληλότητα των προγραμματικών θέσεων

Σάκης Παπαθανασίου, Δημοσιευμένο: 2008-10-24

sakis
Η εκπόνηση ενός πολιτικού προγράμματος αποτελεί μια κορυφαία διαδικασία η οποία πρέπει να διέπεται από μια μεθοδολογία που θα συσσωματώνει αρχές και λειτουργική ακολουθία ενεργειών. Όλοι όσοι εργάζονται για την εκπόνηση προγραμμάτων, έστω μικρότερης εμβέλειας, γνωρίζουν ότι χωρίς τον ορισμό μιας μεθοδολογίας δεν μπορεί να υπάρξει πραγματικά τεκμηριωμένο και επιστημονικά αποδεκτό αποτέλεσμα.
×
×