Δεύτερη ανάγνωση: Από τη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας έκλεισε την συζήτηση για την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και έριξε τελευταίο σωσίβιο στη Γεννηματά

Γιώργος Λακόπουλος , http://anoixto-parathiro.blogspot.gr/, Δημοσιευμένο: 2020-09-24

Η ερώτηση στον προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχίας στη Θεσσαλονίκη ηταν συγκεκριμένη: «Πώς αυτοτοποθετείστε στον πολιτικό χάρτη σήμερα πώς αντιλαμβάνεστε τις προοδευτικές δυνάμεις και, σε αυτές περιλαμβάνετε και το ΚΙΝΑΛ;».

Οι πέντε αστοχίες της διαπραγμάτευσης

Η διπλωματία, οι διεργασίες, οι στρατηγικές και οι υποτιθέμενες συμμαχίες. Ποιες είναι οι πέντε αστοχίες της διαπραγμάτευσης.

Γιώργος Λακόπουλος , THE TOC, Δημοσιευμένο: 2015-02-17

Στη διαπραγμάτευση των Βρυξελλών υπάρχουν κάποια δεδομένα τα οποία η κυβέρνηση έδειξε εξαρχής ότι πήρε αψήφιστα, αν δεν αγνόησε πλήρως. Αυτό εξηγεί γιατί θεωρεί τη διαπραγματευτική αναδίπλωση στην οποία την οδηγεί η κοινή -και η κοινοτική- λογική και θα επιδοκιμάσει η διεθνής πλειοψηφία, ως «κωλοτούμπα» που δεν θέλει να κάνει, για να μην την αποδοκιμάσει μια εσωτερική μειοψηφία.
Στις διεργασίες των ημερών αυτοί που εναντιώνονται πρωτίστως στις ελληνικές επιδιώξεις δεν είναι οι Γερμανοί, όπως καλλιεργεί μια συγκεκριμένη προπαγάνδα.
Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά τη χώρα – στην οποία έχει εμπεδωθεί ως αδιανόητη η οριστική ρήξη με τους εταίρους, για οποιονδήποτε λόγο και οι πολίτες θα στηρίξουν την αποτροπή της

×
×