Ο καθ’ ημάς σταλινισμός

Διονύσης Γουσέτης, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-02-21

Αύριο τελειώνει το 18ο συνέδριο του ΚΚΕ. Στα συνέδρια αυτού του κόμματος τα πράγματα είναι τόσο καλά κοσκινισμένα, που δεν αναμένεται καμία έκπληξη. Θα προκύψει, ανάμεσα σε άλλα και η επίσημη αποκατάσταση του σταλινισμού.

Τα τρία μεγάλα προβλήματα του ΚΚΕ

Θόδωρος Μαργαρίτης, Ημερησία, Δημοσιευμένο: 2008-07-12

Η ιστορική συμβολή του ΚΚΕ στις δημοκρατικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας είναι αδιαμφισβήτητη. Οπως επίσης η σταθερή προσήλωσή του στα συμφέροντα των εργαζομένων και των πληβειακών στρωμάτων. Οι παρατηρήσεις αυτές είναι αναγκαίες γιατί δυστυχώς οποιαδήποτε κριτική ασκείται στον Περισσό εκλαμβάνεται από την ηγεσία του ως αντικομμουνιστική επίθεση.

«Δεκανίκι»

Χρήστος Στάικος, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2008-04-12

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, στην ομιλία της στην Καβάλα, πέραν των γνωστών αναφορών για το Συνασπισμό,(«δεκανίκι» του ΠΑΣΟΚ και του συστήματος) μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο θέμα της "αξιοποίησης του εισαγόμενου λιθάνθρακα", όπως το χαρακτήρισε. Για το θέμα είπε ότι χρειάζεται «πανεθνικός σχεδιασμός ενέργειας σε αντίθεση με το σχεδιασμό του μονοπωλίου». Όπως είπε, «πρώτα πρέπει να αναπτύξουμε τα εγχώρια αποθέματα ενέργειας, και αφού αυτά εξαντληθούν, τότε να στραφούμε σε άλλες μορφές».

Το δικαίωμα του αντικομμουνισμού

Οπως το ΚΚΕ είναι νόμιμο, νόμιμη είναι και η άποψη όσων διαφωνούν μαζί του

Ριχάρδος Σωμερίτης, Το Βήμα της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2007-07-22

Το κουκουέ είναι αντικαπιταλιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιαστικό και «αντι-» πολλά άλλα. Θέλει ένα άλλο πολιτικό σύστημα: μπορεί να συνδιαλέγεται με τη Δεξιά και τη συντήρηση, αλλά η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν το ικανοποιεί. Οι περισσότεροι πολίτες διαφωνούν σε πολλά, αν όχι σε όλα, με το κουκουέ.
×