Η τρόικα πρέπει να καταργηθεί

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, Συνέντευξη στο Ν. Χειλά, Το Βήμα της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2014-01-04

Η τρόικα δεν έχει βρει τη δέουσα ισορροπία ανάμεσα στην αλληλεγγύη που πρέπει να παράσχει η Ευρωπαϊκή Ενωση στην Ελλάδα και στην υπευθυνότητα που πρέπει να δείξει η Ελλάδα στο θέμα των μεταρρυθμίσεων. Το μέγεθος της λιτότητας την οποία απαιτεί η τρόικα είναι κάτι που οι Ελληνες αδυνατούν να αντέξουν και - με το δίκιο τους - να αποδεχθούν

Η επάνοδος δικτατορίας στην Ελλάδα είναι ανοικτό ενδεχόμενο

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, Συνέντευξη στη Μ. Λουκά, ΒΗΜΑGAZINO, Δημοσιευμένο: 2012-11-04

Το ρεύμα των «πρασίνων» γενικώς επιδιώκει συμμαχίες και συνεργασίες. Προσωπικά, δεν ξέρω αν έχω μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική τοποθέτησή του. Βέβαια, σε λίγες ημέρες που Θα επισκεφθώ την Ελλάδα, ελπίζω να μπορώ να έχω μια πληρέστερη εικόνα των πραγμάτων στη χώρα σας.

Αυτό που μας ξεχωρίζει είναι ο οικολογικός μετασχηματισμός της κοινωνίας και η ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, Les Echos, ppol.gr, Δημοσιευμένο: 2011-08-27

...Για να νικήσουν το Σαρκοζί (Sarkozy), οι σοσιαλιστές θα έχουν ανάγκη της ενθουσιώδους συμμετοχής των ψηφοφόρων των οικολόγων. Αλλά για να υπάρξει ενθουσιασμός, οι οικολόγοι θα πρέπει να νιώθουν πως θα βρουν τη θέση που τους αξίζει στη μελλοντική πλειοψηφία, με άλλα λόγια, να έχουν τη βεβαιότητα πως θα διαθέτουν αρκετούς βουλευτές ώστε να σχηματίσουν αυτόνομη κοινοβουλευτική ομάδα. Αυτή η συμφωνία θα πρέπει να έχει «κλείσει» το αργότερο ως το Δεκέμβριο.

Στην Ελλάδα είστε ο καθένας για την πάρτη του

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, Συνέντευξη στην Τάνια Μποζανίνου, Το Βήμα της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2011-06-19

«ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ: σταματήστε να ονειρεύεστε τον Μάη του ΄68, ονειρευτείτε το μέλλον» λέει ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ. Τη συζήτησή μας, τηλεφωνικάμε τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ως επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, μονοπωλεί το κίνημα των «Αγανακτισμένων» και η οικονομική κρίση. Ο γαλλογερμανός ευρωβουλευτής «τα χώνει» σε όλους και δεν χαρίζεται σεκανέναν:ούτε στην Ευρώπη ούτε στους Ελληνες.
×
×