Η εκστρατεία του φόβου

Απέτυχαν να εμποδίσουν τη μεταρρύθμιση οι κακόβουλες επιθέσεις

Ρaul Κrugman, The New York Times, Το Βήμα, Δημοσιευμένο: 2010-03-23

Ένας Ρεπουμπλικανός βουλευτής αποκαλεί έναν Δημοκρατικό συνάδελφό του «δολοφόνο μωρών». Διαδηλωτές φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα εναντίον μαύρων βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος που ετοιμάζονται να ψηφίσουν τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας. Με τη λήξη της ψηφοφορίας στη Βουλή, εμφανίζονται στο Τwitter συνθήματα όπως «Θα έπρεπε να σε δολοφονήσουν»!

Δεν ήταν εκείνος που περιμέναμε

Ρaul Κrugman, The New York Times, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2010-01-22

Oι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας- ένα ζήτημα κρίσιμο για εκατομμύρια Αμερικανούς- κρέμονται από μια κλωστή. Οι προοδευτικοί αναζητούν απεγνωσμένα έναν ηγέτη. Πρέπει κάποιος να πεί στους Δημοκρατικούς στη Βουλή να εγκρίνουν το νομοσχέδιο της Γερουσίας, που δεν είναι εκείνο που επιθυμούν όμως είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα. Η απάντηση εκείνου που ήταν η μεγάλη προοδευτική ελπίδα, του ανθρώπου που πρόσφερε ελπίδα και αλλαγή, είναι:

Η αυτοκρατορία του άνθρακα

Ρaul Κrugman, The New York Times, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2009-05-18

Όπως καθένας που επισκέπτεται την Κίνα, θαύμασα την περασμένη εβδομάδα την κλίμακα της ανάπτυξης και της οικονομικής επιτυχίας της χώρας. Όμως η Κίνα δεν μπορεί να συνεχίσει τον δρόμο που ακολουθεί σήμερα επειδή ο πλανήτης δεν μπορεί να αντέξει την πίεση.

Η ανάκτηση της αμερικανικής ψυχής

Η επανεξέταση των καταχρήσεων της διακυβέρνησης Μπους δεν είναι πολυτέλεια

Ρaul Κrugman, ΤΟ ΒΗΜΑ, Δημοσιευμένο: 2009-04-29

«Δεν θα κερδίσουμε τίποτε σπαταλώντας χρόνο και ενέργεια αναζητώντας ευθύνες για το παρελθόν».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετά την αξιέπαινη απόφασή του να δημοσιοποιήσει τα νομικά υπηρεσιακά σημειώματα τα οποία χρησιμοποίησε ο προκάτοχός του για να δικαιολογήσει τα βασανιστήρια.

Φράνκλιν Ντελάνο Ομπάμα;

Ρaul Κrugman, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2008-11-11

Ξαφνικά, όλα τα παλιά ήρθαν στο προσκήνιο. Το Νιου Ντιλ και ο Φράνκλιν Ντελάνο Ρούζβελτ. Όμως πόση καθοδήγηση μπορεί να προσφέρει στον σημερινό κόσμο η εποχή του FDR; Η απάντηση είναι: Μεγάλη.

Ρώσικη ρουλέτα στην Οικονομία

Ρaul Κrugman, The New York Times, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2008-09-17

Θα καταρρεύσει το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα; Δεν το νομίζω, αλλά δεν είμαι και εντελώς σίγουρος. Η παραδοσιακή τραπεζική, όπου οι καταθέτες άφηναν τα χρήματά τους στο γκισέ και έπειτα τα δάνειζαν οι τραπεζίτες με μακροπρόθεσμο ορίζοντα σε άλλους πελάτες, έχει σε μεγάλο βαθμό εκλείψει και έχει αντικατασταθεί με αυτό που έχει επικρατήσει να λέγεται «σκιώδες τραπεζικό σύστημα».
×
×