Η 4ήμερη εργασία, τα βελγικά συνδικάτα και η «Εφ.Συν.»

Χριστίνα Κοψίνη, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2022-02-22

Η παράδοξη σπουδή του υπουργού Εργασίας να αποδώσει στην εφημερίδα μας «πανηγυρισμούς» για τη συμφωνία διευθέτησης του χρόνου εργασίας στο Βέλγιο, που θεωρεί ότι δικαιώνει τον δικό του νόμο, και οι ήπιες έως οξείες αντιδράσεις όλων των εργατικών συνομοσπονδιών της χώρας που προφανώς θέλει να αγνοεί.

Οι μύθοι του ΣΕΒ και η βιομηχανία

Χριστίνα Κοψίνη, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2021-10-12

Τι απαντά μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας στις κοινότοπες διαπιστώσεις του ΣΕΒ περί έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού, που ίσως αποσκοπούν στην απόσπαση κοινοτικών πόρων για την κατάρτιση ● Η ενδεικτική σύγκριση Ελλάδας - Δανίας στο ποσοστό θέσεων υψηλών δεξιοτήτων στον τομέα της Μεταποίησης, όπου η χώρα μας υστερεί εξόφθαλμα.

Eμπειριστές της συμφοράς

Χριστίνα Κοψίνη, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2021-02-24

Εμπειριστές του χειρίστου είδους κι όχι νεοφιλελεύθεροι αποδεικνύονται για άλλη μια φορά οι κυβερνητικοί στον τρόπο που υποτιμούν τους συμμετοχικούς θεσμούς. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα, αρκετοί υπουργοί με σπουδές αριστείας και μεταπτυχιακά σε ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα, με οικονομικές γνώσεις και συγγραφικό έργο, αναλώνονται σε κόλπα που μόνο παρηκμασμένες συντεχνίες και εξωραϊστικούς συλλόγους θα χαρακτήριζαν ως πρακτική.

Aλήθειες και ψέματα για τις υπερωρίες

Oι πρόσθετες ώρες απασχόλησης αυξήθηκαν εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, χωρίς οι περισσότερες να δηλωθούν ποτέ ως εισόδημα

Χριστίνα Κοψίνη, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2005-07-24

Hδη, από το 2003 η τότε ηγεσία του υπουργείου Eργασίας, εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές στο σύστημα υπερωριών, ενδεχομένως και σε αυτό της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, μέσα στο καλοκαίρι του 2003.
×
×