Ποιους φοβίζει η «Φαρμάκω»;

Σταύρος Θεοδωράκης, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2014-02-14

Το Σύνταγμα δεν προβλέπει προληπτική λογοκρισία. «Και αλίμονο, αν οι δημοσιογράφοι έπρεπε να πάρουν άδεια από τους δικαστές για να ερευνήσουν ένα θέμα». Τότε, για να μιλήσω μόνο για τους «Πρωταγωνιστές», δεν θα είχαμε κάνει εκπομπή ούτε για την Μαρφίν, ούτε για την Κωνσταντίνα Κούνεβα, ούτε για τον Παύλο Φύσσα, ούτε για τους Locοs της Χίου, ούτε για τους VIP κρατούμενους της κρίσης.

Μανώλη ζούμε, εσένα να ακούμε!

Σταύρος Θεοδωράκης, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2012-05-16

Ο Γλέζος ξαναχτύπησε! Το χρήμα δεν είναι το παν στη ζωή! Τον άκουσα – «με τα ίδια μου τα αυτιά» που λένε και οι πετυχημένοι ρεπόρτερ. Ήμουν στον δρόμο εκείνη την ώρα και εκείνος ήταν σε ένα παράθυρο στην τηλεόραση. Όχι παράθυρο ακριβώς, σαλόνι ολόκληρο, καθότι οι «συνάδελφοι» της τηλεόρασης το έχουν γυρίσει το τροπάρι και είναι όλοι τους «αντιστασιακοί». Τι τεμενάδες του κάνανε δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Αν και μάλλον το τροπάρι είναι ίδιο. Με τα κόμματα εξουσίας στο παρελθόν με τα (αριστερά) κόμματα εξουσίας στο παρών.

Πανικός για τον Εφραίμ

Σταύρος Θεοδωράκης, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2011-12-25

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η προφυλάκιση του Εφραίμ είναι ένα καλό σημάδι για την δικαιοσύνη στην χώρα. Τις τελευταίες εβδομάδες πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν αποδοθεί σε μια τιτάνια προσπάθεια για να μας πείσουν ότι ο Εφραίμ είναι η αθώα περιστερά του Όρους. Οι δημοσιογράφοι είχαν αναλάβει την κοινή γνώμη και οι πολιτικοί είχαν αναλάβει τους δικαστές.

Τα διδάγματα του Λεωνίδα

Σταύρος Θεοδωράκης, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2011-08-29

Ιούνιος 2011. Τον άφησα στο κρεβάτι. Η κουβέντα μας είχε κρατήσει πολύ. Ώρες ολόκληρες. Με παύσεις βέβαια. «Σταύρο τελειώσαμε» μου είπε κάποια στιγμή και έκανα σήμα στις κάμερες να κλείσουν. Η κυρία Ελένη, η γυναίκα από την Μολδαβία που τον φρόντιζε τα τελευταία χρόνια, οδήγησε το καρότσι στο υπνοδωμάτιο. Από τον Φεβρουάριο δεν περπατούσε. Ξάπλωσε και με χαιρέτησε. Έκανα δυο βήματα, ότι φεύγω τάχα και έμεινα από μακριά να τον παρατηρώ.

Ούτε ένας καλός!

Σταύρος Θεοδωράκης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2009-05-04

Για μια στιγμή νόμισα ότι ο Νικοπολίδης μόλις πέτυχε το 37ο γκολ του αγώνα, θα έτρεχε να συγχαρεί τον πεσμένο αντίπαλό του. Ο Σάχα είχε αντέξει και αυτός 180 λεπτά, είχε βάλει 2 γκολ- όσα και ο Νικοπολίδης- και είχε αποκρούσει 2 πέναλτι- όσα και ο Νικοπολίδης. Για μια στιγμή το έζησα σαν φαντασίωση.
×
×