Τα αυτονόητα

Πόπη Διαμαντάκου, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2011-08-20

diamantakouPopi
Εναν και μόνο λόγο έχει για να επιτύχει, έστω και στα βασικά του σημεία, ο σχεδιασμός μιας σύγχρονης «κουπ» για την ΕΡΤ, που σε ιδεολογικό επίπεδο επαναλαμβάνει τα αυτονόητα (αποκρατικοποίηση, αποκομματικοποίηση, ανεξαρτησία, αξιολόγηση, διαφάνεια): ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Ούτε χρήμα ούτε χρόνος υπάρχουν. Ανάγκα, λέει ο λαός, και Θεοί πείθονται, πόσω μάλλον η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Μήπως να κάνουµε και κάνα τάµα;

Πόπη Διαμαντάκου, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2011-06-23

diamantakouPopi

Να προσευχηθούµε γιατην ελληνική οικονοµία προτείνουν άγιοι πατέρες από την τηλεόραση. Στην ανάγκη, µήπως να κάνουµε και κάνα τάµα;
Το είδαµε κι αυτό. Να διαβάζει από την εκποµπή τού Αυτιάο Ανθιµος Θεσσαλονίκης δέηση για την ελληνική οικονοµία. Κάλεσε δετο ποίµνιο να προσευχηθεί για νασωθεί η πατρίς.
Να µην έχουµε κανένα παράπονο από την Εκκλησία, λοιπόν. Και εκείνη την εκκλησιαστική περιουσία που λέγεται ότι αν αξιοποιηθεί αυτές τις δύσκολες ώρες θα είναι µια σηµαντική συνεισφορά στον τόποούτε να την ξανασκεφτούµε.

Η υπέρβαση της Εκκλησίας

Πόπη Διαμαντάκου, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2009-11-07

Η θρησκεία εκφράζει την ανάγκη του ανθρώπου να ζει εν κοινωνία, μέσα σε δομές, σύμφωνα με νόμους και τελετουργίες που μπορεί να έχουν ή και να μην έχουν σχέση με μια υπερβατικότητα. Είναι ένας τρόπος να προφυλασσόμαστε διά μέσου της παράδοσης από τη μοναξιά και τον θάνατο, ουσιαστικά από τον υπαρξιακό φόβο.
×
×