Ξεριζώνουν τα έλατα του Κιθαιρώνα για να φυτέψουν ανεμογεννήτριες

Θανάσης Λεβέντης, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2011-05-15

leventis

Εν ονόματι της προστασίας του περιβάλλοντος, για την παραγωγή «καθαρής ενέργειας», καταστρέφουν το ίδιο το περιβάλλον, τα οικολογικά, πολιτιστικά και αισθητικά του χαρακτηριστικά. Είναι ανάγκη σε αυτόν τον τόπο και μάλιστα στην πολύπαθη Δυτική Αττική, που αυτά τα λίγα δάση έχει κατορθώσει έως σήμερα να διασώσει, να τα σαρώσουμε όλα προσπαθώντας να κάνουμε τον άνεμο κουβάρι; Είμαστε υπέρ των εναλλακτικών μορφών ενέργειας και υπέρ των ανεμογεννητριών, αλλά με την προϋπόθεση να μην συνεπάγονται καταστροφή του περιβάλλοντος ή καταστροφή των δασών, όπως συμβαίνει εν προκειμένω με το πολύτιμο ελατόδασος του Κιθαιρώνα.

Γιατί τέτοια σύγχυση με το εμβόλιο της γρίπης Α

Θανάσης Λεβέντης, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-12-20

leventis

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει σε οποιονδήποτε να εμβολιασθεί. Για το υγειονομικό προσωπικό όμως -ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο που εργάζεται στους χώρους της υγείας- ανακύπτει θέμα ηθικής καθώς και ιατρικής δεοντολογίας

Η ιδιαιτερότητα του ιού της νέας γρίππης Η1Ν1- των χοίρων όπως αρχικά αποκλήθηκε, είναι ότι μεταδίδεται πολύ εύκολα και διεισδύει βαθιά μέσα στο πνευμονικό παρέγχυμα. Λόγω του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων από την εξαιρετική μεταδοτικότητά της, αυξάνει αντίστοιχα και ο αριθμός των θανάτων, που ήδη στη χώρα μας έχει φθάσει τους 53, χωρίς και να έχει φθάσει η πανδημία στο κορύφωμά της.

Πώς θα απεμπλακούμε από τα αδιέξοδα;

Θανάσης Λεβέντης, www.skai.gr, Δημοσιευμένο: 2009-09-28

leventis
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μία εξαιρετικά αποτελεσματική κοινοβουλευτική ομάδα. Έκανε καλή αντιπολίτευση και ανέδειξε πάρα πολλά θέματα, προτείνοντας ταυτόχρονα λύσεις (πχ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που έρχονται με καθυστέρηση να το υιοθετήσουν πολλοί). Καλύπτει έναν ευρύτατο χώρο, από τις παρυφές του κέντρου μέχρι τα νέα αριστερά κινήματα.

Να μην επαναληφθούν οι ’ψίθυροι’

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ

Θανάσης Λεβέντης, Συνέντευξη στη Ντόρα Νταλιάνα, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2009-09-22

Με τα λόγια του Μιχάλη Παπαγιαννάκη «έχουμε ονόματα και τηλέφωνα» απαντά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο υπόλοιπο Αττικής Αθ. Λεβέντης στο ερώτημα αν τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.
Και για να μην υπάρξουν... παρεξηγήσεις, σημειώνει ότι «δεν χτύπησε κανένα τηλέφωνο, αλλά οι συνεργασίες απαιτούν προγραμματικές συγκλίσεις και άλλες προϋποθέσεις που σήμερα δεν υπάρχουν».

Η πυρκαγιά του Κιθαιρώνα

Θανάσης Λεβέντης, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-08-30

Ο Κιθαιρώνας, ύψους 1409 μέτρων (Πάρνηθα 1413 μ.), αποτελεί τα φυσικό όριο που χωρίζει την Αττική από τη Βοιωτία στο βορειοδυτικό τμήμα της. Ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα βουνά των αρχαίων και αναφέρεται συχνά στη Μυθολογία και στα αρχαιοελληνικά κείμενα.

Ήταν τυχαίο που και οι δυο φωτιές ξέσπασαν συγχρόνως; Σίγουρα όχι. Οι πυρκαγιές ήσαν ανθρωπογενείς και καθόλου τυχαίες.

Χωρίς κοινό λόγο και κοινή πορεία η Αριστερά

Θανάσης Λεβέντης, Συνέντευξη στον Κ. Αττία, Η ΣΦΗΝΑ, Δημοσιευμένο: 2009-05-15

leventis
Δυστυχώς, όλο αχίλλειους πτέρνες έχει αυτή η Κυβέρνηση. Και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, αλλά αυτή ακόμα χειρότερα. Η οικονομία πάει στο γκρεμό, το περιβάλλον έχει κρεουργηθεί και ιδιαίτερα στην Αττική, και μιλάω σαν άνθρωπο που κατάγεται από την Ελευσίνα και το Θριάσιο. Όσον αφορά την υγεία, είναι σε αξιοθρήνητη κατάσταση. Δεν επιτρέπεται μια χώρα που θέλει να λέγεται σύγχρονη να έχει αυτό το επίπεδο.

Καμία σχέση η Αριστερά με τη βία και τις κουκούλες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝΔΙΑ, ΤΟΝ ΣΥΝ, ΤΗ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗ

Θανάσης Λεβέντης, Συνέντευξη στο Γρηγόρη Ρουμπάνη, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2009-03-23

...Θα έβλεπε μια διαδήλωση γιατρών που θα φορούσαν τις μάσκες τους σαν ένα πρωτότυπο χάπενινγκ και ελπίζει -με φωνή όμως που δεν δείχνει και τόση σιγουριά- να μη βρεθούν αστυνομικοί να τους συλλάβουν και δικαστικοί να τους δικάσουν. Για την πρόσφατη κρίση στον ΣΥΝ γύρω από το ζήτημα των κοινοβουλευτικών θητειών δηλώνει ότι ένιωσε αμήχανα, καθώς δεν μπορεί να φανταστεί κόμμα που να μη θέλει να έχει στην κοινοβουλευτική του ομάδα στελέχη όπως ο Φώτης Κουβέλης ή ο Γιάννης Δραγασάκης...

Είναι ακίνδυνα τα δακρυγόνα;

Θανάσης Λεβέντης, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2009-03-01

Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες μιας εκτεταμένης χρήσης χημικών δακρυγόνων ουσιών, από τις δυνάμεις της Αστυνομίας, στους δρόμους της Αθήνας και άλλων Ελληνικών πόλεων. Μέχρι σημείου ώστε να εξαντληθούν τα αποθέματά μας και να χρειασθεί εσπευσμένη εισαγωγή τους από το Ισραήλ.

Στη χώρα μας η πιο προσφιλής μέθοδος της αστυνομίας στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών, είναι η εκτεταμένη χρήση χημικών δακρυγόνων.

Μόνο με προγραμματική συμφωνία θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση

Θανάσης Λεβέντης, Συνέντευξη στον Ανδρέα Παπαδόπουλο, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2008-07-27

leventis
Το πρόγραμμά του ΣΥΝ χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία σε κάποια σημεία. Το κυριότερο από αυτά είναι η οικονομία και η ανάπτυξη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλοι οι ελληνικοί πολιτικοί σχηματισμοί, οφείλουν να απαντήσουν στο ερώτημα τι μπορεί να παράγει η Ελλάδα. Κανένα κόμμα μέχρι τώρα δεν το έχει απαντήσει πειστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό κυρίως έχει να διασαφηνίσει μέσα από τη διαδικασία κατάρτισης προγράμματος και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται.
Τα τελευταία χρόνια η παραγωγική βάση της χώρας έχει στραφεί, σε υπερβολικό βαθμό, προς τις υπηρεσίες και την αγοραπωλησία της γης. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διατυπώσει μία πειστική πρόταση για το τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, χωρίς πρόθεση να χαϊδέψει αυτιά και χωρίς να μετακυλάει τα χρέη για το αύριο.

Η κυβέρνηση

Θανάσης Λεβέντης, Συνέντευξη στον Βασίλη Βενιζέλο, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2008-02-10

leventis
Με επικοινωνιακούς χειρισμούς, υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις για τον εξωραϊσμό της πραγματικότητας αντιμετωπίζουν η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας τα εντεινόμενα προβλήματα στον χώρο της Υγείας. Αυτό δηλώνει στην "Κ.Α." ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Λεβέντης, επιφανής νευροχειρουργός του ΕΣΥ, και καλεί τον Δημ. Αβραμόπουλο να σκύψει επιτέλους με ευθύνη και προσοχή στα θέματα της Υγείας και να εγκαταλείψει την πολιτική των ωραιοποιήσεων και της αυταρέσκειας.

Υγεία: φτωχή και άρρωστη

Θανάσης Λεβέντης, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2007-12-30

Ο προϋπολογισμός και του 2008 βαδίζει στην πεπατημένη, στα ίχνη των προηγούμενων προϋπολογισμών. Είναι ένας προϋπολογισμός αντιλαϊκός, άδικος και ταξικός. Φορολογεί ακόμη σκληρότερα τα λαϊκά εισοδήματα, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και ευνοεί ακόμη περισσότερο τα υψηλά εισοδήματα και το μεγάλο κεφάλαιο. Και το κάνει αυτό κυρίως με έμμεσο τρόπο, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τους έμμεσους φόρους που επιβαρύνουν τα λαϊκά βαλάντια.

Πρώτα χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, μετά διάλογος

Θανάσης Λεβέντης, Συνέντευξη στον Κώστα ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2007-10-21

leventis
Η κυβέρνηση έκρυψε προεκλογικά, κρύβει και μετεκλογικά τα σχέδιά της για το ασφαλιστικό και, ενώ δεν δεσμεύεται για τη χρηματοδότησή του, θέλει να κάνει διάλογο, τονίζει ο Θανάσης Λεβέντης επισημαίνοντας ότι εισφοροδιαφυγή, εισφοροκλοπή, αδήλωτη μαύρη εργασία και ανεργία "έχουν γονατίσει το ασφαλιστικό σύστημα".
×
×