Ο αργός- πολιτικός- θάνατος του Αλέξη Τσίπρα

Γιώργος Λακόπουλος, www.anoixtoparathyro.gr, Δημοσιευμένο: 2016-11-01

...Δεν χρειάζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει να «τελειώνει» η παραμονή του Πρωθυπουργού στην εξουσία. Τελειώνει μόνος του. Ο αργός- πολιτικός-θάνατος του Αλέξης Τσίπρα είναι ολοφάνερος –και προβάλλεται καθημερινή σε ζωντανή μετάδοση.

Habemus kanalarxes! Οι τέσσερις μέρες του κόνδορα. Το τυρί το βλέπουμε, η φάκα που είναι;

Γιώργος Λακόπουλος, www.anoixtoparathyro.gr, Δημοσιευμένο: 2016-09-03

Κανούργιοι λογαριασμοί: μια τηλεοπτική άδεια που ξεκίνησε με αξία 3,5 εκατ. ευρώ έφτασε στα 76 εκατ. ,αλλά κάποιοι που έδωσαν εξήντα ένα εκατομμύρια έχασαν την άδεια από κάποιους που έδωσαν 44 και 52. Ωστόσο ότι και αν πει κανείς, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες συνιστά τομή στην ελληνική τηλεόραση και στον δημόσιο βίο. Οι <τέσσερις μερες του κόνδορα> στη λεωφόρο Συγγρού αλλάζουν πολλά .

Ο Τσίπρας κοντά στο μοιραίο λάθος

Γιώργος Λακόπουλος, www.anoixtoparathyro.gr, Δημοσιευμένο: 2016-08-25

Είναι κοινό μυστικό στις Βρυξέλλες, εκτός από την συνέπεια στην εφαρμογή του Μνημονίου και των συμφωνημένων στο προσφυγικό, ένας ακόμη λόγος της υποστήριξης που παρέχουν οι Ευρωπαίοι προς τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι τον θεωρούν κατάλληλο να αντιμετωπίσει τη διαπλοκή, και τη διαφθορά που τη συνοδεύει, αποκαθιστώντας τη διαφάνεια στη διαχείριση του κοινοτικού και κρατικού χρήματος.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Tο χαμογελαστό πρόσωπο της συνέπειας

Γιώργος Λακόπουλος, www.anoixtoparathyro.gr, Δημοσιευμένο: 2016-07-05

Μερικοί επιχείρησαν να τον ειρωνευθούν. Άλλοι να τον αγνοήσουν. Κάποιοι είπαν: Έλα μωρέ τι σημασία έχει τι λέει ΔΗΜΑΡ; Υπάρχουν όμως και αυτοί που από σήμερα θα προσέχουν περισσότερο αυτόν τον χαμογελαστό νεαρό που είπε απλά: Η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος απαιτεί να μην λες άλλα χθες, άλλα σήμερα και άλλα αύριο.

Απλώς μας δουλεύει

Γιώργος Λακόπουλος, www.capital.gr, Δημοσιευμένο: 2016-07-01

Περίπτωση πρώτη. Την περασμένη Πέμπτη, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ρεσιτάλ προοδευτικής σκέψης, για να μετατραπεί η Ευρώπη σε επίγειο Παράδεισο -ή έστω να μην την κοπανήσουν και άλλοι λαοί.

Την ίδια μέρα στην Ελλάδα τα ασφαλιστικά ταμεία πίστωσαν τους λογαριασμούς των δικαιούχων τους με μικρότερες συντάξεις.

Το μάθημα του Κώστα Σημίτη

Γιώργος Λακόπουλος, www.liberal.gr, Δημοσιευμένο: 2016-05-31

Ας δούμε την εικόνα του ΠΑΣΟΚ και του περιβάλλοντος χώρου από ψηλά. Υπάρχει το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, παρέλαβε ο Κώστας Σημίτης και διέλυσε ο νεώτερος Παπανδρέου, προτού το παραδώσει σιδηροδέσμιο στο Μνημόνιο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο -που δεν μπορούσε να κάνει τίποτε και αξιοπρεπώς κατέθεσε την εντολή.

Το σκοτεινό πρόσωπο της ματαιοδοξίας

Γιώργος Λακόπουλος, www.anoixtoparathyro.gr, Δημοσιευμένο: 2016-05-17

«Μια φωτογραφία όλες οι λέξεις». Το έλεγε παλαιό στέλεχος το ΠΑΣΟΚ, επεξηγώντας ότι τίποτε δεν αποτυπώνει ακριβέστερα την πολιτική συγκυρία όσο μια φωτογραφία σε μια περιθωριακή εκδήλωση της «Δράσης», μιας ατυχούς πολιτικής κίνησης: η Άννα Διαμαντοπούλου ανάμεσα στον αξιοπρεπή πρόεδρο στη ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον βετεράνο της Δεξιάς Στέφανο Μάνο και παραδίπλα ο αμήχανος και πολυμήχανος Σταύρος Θεοδωράκη και ο φιλόδοξος Χάρης Θεοχάρης.

Πού οδηγεί η θεωρία για νέα ρήξη με την Ευρώπη;

Γιώργος Λακόπουλος, www.anoixtoparathyro.gr, Δημοσιευμένο: 2015-12-10

Είναι καιρός τώρα που στους κόλπους της κυβέρνησης διακινείται η θεωρία για την επιστροφή στις “κόκκινες γραμμές” της περασμένης άνοιξης, που οδήγησαν στην καταστροφή του καλοκαιριού και το τρίτο Μνημόνιο. Το επιχείρημα που στηρίζει αυτή τη θεωρία είναι ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε γιατί η Βουλή δεν θα τις εγκρίνει και θα πέσει.

Tο μοιραίο λάθος του Καραμανλή και ο Άδωνις

Γιώργος Λακόπουλος, www.anoixtoparathyro.gr, Δημοσιευμένο: 2015-10-05

Η πολιτική εκδικείται. Κάνεις αυτή τη στιγμή κάτι και περνάει στο ντούκου. Αλλά σε δέκα χρόνια βγάζει συνέπειες που προκαλούν συμφορές. Είναι η περίπτωση της απόφασης του Κ. Καραμανλή να επαναπατρίσει τον Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ.

Ήταν το 2004, πάνω από μια δεκαετία από τότε που ο Μεσσήνιος πολιτικός ανέτρεψε την κυβέρνηση της ΝΔ. Ότι εκείνη η κυβέρνηση είχε πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη το έκανε να φαίνεται σαν θεία δίκη: ο αποστάτης πληρώνεται με αποστασία

Αλέκος Φλαμπουράρης: Άστον να λέει;

Γιώργος Λακόπουλος, www.anoixtoparathyro.gr, Δημοσιευμένο: 2015-09-26

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είναι μέλος μιας κυβέρνησης που προτίθεται να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που συνομολόγησε η ίδια με τους εταίρους της χώρας μόλις πριν δύο μήνες. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος ούτε σαν αστείο δεν μπορεί να πει κανείς -γιατί δεν αστειεύονται μ’ αυτά τα πράγματα– ότι υπάρχει ενδεχόμενο να πάρουν οι Έλληνες συνταξιούχοι στο τέλος της χρονιάς 13η σύνταξη.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Ο εταίρος που θα ήθελαν όλοι

Γιώργος Λακόπουλος, www.anoixtoparathyro.gr, Δημοσιευμένο: 2015-09-08

Αν κάποιοι στην πολιτική έχουν αστέρι ανάμεσα τους βρίσκεται και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Αν ο Φώτης Κουβέλης δεν έκανε διαδοχικά σφάλματα για τον εαυτό του, δεν θα γινόταν αρχηγός κόμματος μόλις στα 35 του. Και αν ο Παπανδρέου δεν είχε διασπάσει το ΠΑΣΟΚ δεν θα διεκδικούσε την είσοδο του στη Βουλή μόλις μερικούς μήνες αργότερα, ως εταίρος της Φώφης Γεννηματά και πρώτος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Ο διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας από τη Βέροια έχει κάποια πολιτικά χαρακτηριστικά που σπανίζουν στον σύγχρονο δημόσιο βίο.

Σύνολο κειμένων της ομάδας: 54
×