Προοδευτική απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις

Νίκος Παππάς, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2023-12-23

pappasnikos

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν μπορεί να εγγυηθεί κανέναν ολόπλευρο εκσυγχρονισμό, όπως διατείνεται. Δεν μπορεί να φέρει ανάπτυξη για όλους. Δεν μπορεί να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής για την οικονομία, την κοινωνία, τους θεσμούς, το περιβάλλον. Η πολιτική της δεν δίνει διέξοδο στην ακρίβεια και στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους.

Να ξανακερδίσουμε τους μετριοπαθείς, τη μεσαία τάξη, τη νεολαία

Νίκος Παππάς, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2023-07-01

pappas2

Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί, αναμφίβολα, κεφάλαιο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.

Πιστώνεται την αλλαγή κατηγορίας του κόμματος, από ένα μικρό κόμμα σε κόμμα εξουσίας. Πιστώνεται και την κυριαρχία της Αριστεράς στα μέσα της περασμένης δεκαετίας και το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστη κορμός της προοδευτικής παράταξης.

Η γενναιότητα και η καθαρότητα, που επέδειξε, τον ακολούθησαν και σε μια ακόμα ιστορική στιγμή, αυτή της αποχώρησής του. Θα τον ακολουθούν και την επόμενη μέρα.

ΠΑΡΕ ΜΕ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ

Η αλήθεια τιμά τη μνήμη

Νίκος Παππάς, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2023-03-03

pappas2

Το δυστύχημα των Τεμπών μας συγκλόνισε, μας πόνεσε, μας έκανε πιο φτωχούς σε λέξεις. Ο αποχαιρετισμός δεκάδων συνανθρώπων μας και η στήριξη των οικογενειών τους αποτελούν υποχρέωσή μας ως κοινωνία. Μόνο έτσι θα αντεπεξέλθουμε στον πόνο. Με στήριξη και αλήθεια θα σεβαστούμε τη μνήμη όσων έφυγαν.

Μητσοτάκης και πολιτική ανωμαλία είναι ιστορικά ταυτισμένες έννοιες

«Πρωτομάστορας» του πρωταθλητισμού της χώρας σε μια σειρά από αρνητικούς δείκτες είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Νίκος Παππάς, Συνέντευξη στον Σπύρο Ραπανάκη, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2022-06-19

PAPPAS

Αποπροσαναλισμός, προεκλογικός σχεδιασμός συκοφάντησης αλλά και μήνυμα ότι «όποιος βάζει κανόνες και καλεί τους ισχυρούς του χρήματος και της οικονομίας να πληρώσουν και να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους θα πηγαίνει στα δικαστήρια» είναι η παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο για πλημμέλημα, υπογραμμίζει ο Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΑΥΓΗ της Κυριακής. Λίγες μέρες μετά την απόφαση να στηθεί Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τονίζει ότι αυτός ο σχεδιασμός καταρρέει, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης ετοιμάζει την απόδρασή του.

Διεύρυνση αμφίπλευρη πολιτικά, πολύπλευρη κοινωνικά

Νίκος Παππάς, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2021-12-04

PAPPASN

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα πραγματοποιηθεί σε μια συγκυρία κατά την οποία η κοινωνία πληρώνει τις ακραίες επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα πραγματοποιηθεί σε μια συγκυρία κατά την οποία η χώρα βρίσκεται στο τέταρτο κύμα της πανδημίας και κάνει οδυνηρό πρωταθλητισμό, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στον αριθμό των νεκρών ανά εκατομμύριο. Με το ΕΣΥ διαλυμένο και το εμβολιαστικό πρόγραμμα βαλτωμένο.

Θεμέλια αριστερής και προοδευτικής πολιτικής στην οικονομία

Νίκος Παππάς, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2020-12-18

παππάς νικος

Οσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό έγιναν μάρτυρες της επιτηδευμένης θριαμβολογίας των υπουργών και των βουλευτών της Ν.Δ.

Έναν προϋπολογισμό που οδηγεί μεθοδευμένα τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πτώχευση, που μειώνει τις δαπάνες για την Υγεία ενώ η πανδημία επελαύνει, που κόβει στο μισό το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του ΠΔΕ για τις υποδομές ενώ τα δημόσια έργα θα μπορούσαν να αντιστρέψουν την οικονομική καταστροφή.

×
×