Είναι απαραίτητη η κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Γρηγόρης Ψαριανός, Τύπος της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2014-01-19

grigoris

-Ποια είναι η εκτίμησή σας για τις πολιτικές εξελίξεις; Πόση ζωή έχει ακόμη αυτή η κυβέρνηση;

Η πορεία της χώρας θα καθορίσει τις εξελίξεις και η πορεία αυτή δεν είναι ευθύγραμμη και με τον τρόπο που γίνεται η διαχείρισή της δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Είμαι κι εγώ ανήσυχος όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι εντός και εκτός βουλής, εντός και εκτός κομμάτων άσε δε που και τα κόμματα δεν έχουν ευθύγραμμες πορείες και δεν ξέρουμε αν του χρόνου θα είναι τα ίδια. Είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο διπλών, μάλιστα, εκλογών αλλά και βέβαια μιας τρίτης εκλογικής αναμέτρησης κάποιους μήνες αργότερα. Και αναφέρομαι στις εθνικές εκλογές που θεωρώ πιθανό να γίνουν εντός του ’14, γιατί βεβαίως δεν έχει πολλή ζωή ακόμα αυτή η κυβέρνηση, αποκλείεται να εξαντλήσει την τετραετία και το θέμα είναι αν θα γίνουν στο τέλος του ’14, ή την άνοιξη του ’15 με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Επιβάλλεται η προοδευτική συμπαράταξη

Γρηγόρης Ψαριανός, Συνέντευξη στον Ν. Τσίτσα, Έθνος, Δημοσιευμένο: 2013-10-23

grigoris

Οποιος αισθάνεται δέσμιος πολιτικών και ιδεολογικών αγκυλώσεων ας το προσέξει. Στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα -όχι μόνο στη Μεταπολίτευση, αλλά και από τον πόλεμο και μετά- σημειώνεται ένα τεράστιο κενό εκπροσώπησης και στον χώρο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς και στον χώρο της, ούτως ειπείν, Κεντροδεξιάς. Ακριβώς τώρα επιβάλλεται λοιπόν να συγκροτηθεί σε ό,τι μας αφορά μια συμπαράταξη-συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων σε κατεύθυνση μεταρρυθμιστική για τη χώρα και σταθερά προσηλωμένη στην προοπτική μιας πραγματικά Ενωμένης Ευρώπης.

Καλύτερα μέσα σε μια κακή Ευρώπη παρά απομονωμένοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ληγμένος, σαν τα χάπια, και δεν θα αποφύγει τη διάσπαση

Γρηγόρης Ψαριανός, Συνέντευξη στον Κ. Ζουλα, Η Καθημερινή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2013-04-14

psarianos

«Αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον βλέπουμε σήμερα, κυβέρνηση δεν θα τον ζήσουμε ποτέ. Και βάζω στοίχημα με όσους πιστεύουν το αντίθετο. Δεν μπορεί να συνυπάρχουν σε ένα κόμμα ο Κουρουμπλής, ο Δραγασάκης, η Σακοράφα, ο Σταθάκης, η Βαλαβάνη, ο Μητρόπουλος, ο Τσακαλώτος, ο Μηλιός και η Κωνσταντοπούλου. Ενδεικτικά λέω τα ονόματα. Ενα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που πιστεύει ειλικρινά στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και κυρίως τη δημοκρατική της λειτουργία, μπορεί να το δούμε μια μέρα να κυβερνά με συγγενείς του χώρους. Αλλά μαζί με τα γκρουπούσκουλα και τους βαθυπασόκους που έχουν καταπλεύσει εκεί, το αποκλείω».

Εύχομαι καλή... αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ

Γρηγόρης Ψαριανός, Συνέντευξη στο Δημήτρη Τσιούφο, Ημερησία, Δημοσιευμένο: 2012-06-15

psarianos

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί αυτοδυναμία. Του εύχομαι καλή επιτυχία», απαντά με προφανή δηκτική διάθεση ο υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Γρ. Ψαριανός. Τάσσεται υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης ευρύτερης πολιτικής, κοινωνικής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, τονίζοντας με νόημα ωστόσο πως «τώρα κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τις τύχες της χώρας».

Η Αριστερά ξέρει μόνο να βγαίνει στα κεραμίδια

Γρηγόρης Ψαριανός, Συνέντευξη στον Λάμπρο Σταυρόπουλο, Το Βήμα της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2011-11-27

psarianos

Ο «θορυβώδης» βουλευτής της ∆ηµοκρατικής Αριστεράς (∆ΗΜΑΡ) επιµένει πως «όταν ο δικοµµατισµός καταρρέει, η Αριστερά κρύβεται στην τουαλέτα» και ότι το µόνο που ξέρει είναι «να βγαίνει στα κεραµίδια». Επίσης θεωρεί ότι κακώς η Αριστερά δεν έθεσε θέµα αποκλεισµού από την κυβέρνηση συνεργασίας της «Ακροδεξιάς», όπως έγινε στην Ιταλία, στη συµµετοχή της οποίας αποδίδει την καταψήφιση από τη ∆ΗΜΑΡ της κυβέρνησης Παπαδήµου. Ο κ. Ψαριανός θεωρεί ότι δεν υφίσταται θέµα «αριστερής στροφής» του κόµµατός του, ενώ αναφορικά µε τις ευνοϊκές µετρήσεις των δηµοσκοπήσεων εκτιµά ότι «το τωρινό 8% είναι λίγο».

H δική μας αριστερά πρέπει να επεξεργάζεται κυβερνηττικές προτάσεις

Γρηγόρης Ψαριανός, Συνέντευξη στον Π. Τσούτσια, Έθνος της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Δημοσιευμένο: 2011-11-27

...Εμείς η Δημοκρατική Αριστερά, θα καταψηφίσουμε και θα αγωνιστούμε ενάντια σε όσα διαλύουν την κοινωνία και εξαθλιώνουν τον κόσμο, βαθαίνουν την ύφεση, παράγουν ανεργία, γονατίζουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις και θα το κάνουμε ΜΑΖΙ με όλους τους Ευρωπαϊκούς Λαούς και ΟΧΙ ΕΞΩ απ’ την Ευρώπη. Και θα προτείνουμε και θα στηρίξουμε μια δίκαιη κατανομή των βαρών και αλλαγή πλεύσης με Ανάπτυξη. Σήμερα, το χειρότερο που συμβαίνει με τη χώρα μας είναι ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Την εικόνα και την ποιότητα των πολιτικών την ζωγραφίζει και την καθορίζει ο κόσμος

Γρηγόρης Ψαριανός, Συνέντευξη στο Γ. Κατσιγιάννη, Informer, Δημοσιευμένο: 2011-11-25

... Κι αν φίλε μου την πάτησες (μια, δυο, τρεις..) πρόσεχε μην την ξαναπατήσεις. Αν την πάτησες δεκαπέντε φορές, εντός, εκτός, εναλλάξ, που λέμε και στην γεωμετρία, ποιον μουντζώνεις; Βέβαια, υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν με σοφία, αλλά είναι δυστυχώς μειοψηφία. Και συνήθως αυτοί ψηφίζουν Μικρά Κόμματα. Ξέρετε, αν είχαμε στη Βουλή 10 κόμματα δεν θα ’χαμε φτάσει στην καταστροφή που οδηγηθήκαμε με τους Μαυρογιαλούρους του ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥτσικου πελατειακού κωλοχανείου των εναλλάξ αυτοδύναμων πανίσχυρων (ας γελάσω!..) κυβερνήσεων.

Μια οφειλόμενη απάντηση σε μερικούς που αρθρογραφούν σε στήλες και blog

κατηγορώντας μας για αντιχριστιανικό μένος

Γρηγόρης Ψαριανός, Δημοσιευμένο: 2011-10-12

psarianos

Απευθύνομαι σε εσάς, αγαπητέ ανώνυμε και επώνυμε φίλε, που με τόση θέρμη υποστηρίζετε την πρωινή (χριστιανική μόνο) προσευχή στα σχολεία και τα Θρησκευτικά-Χριστιανικά ως βασικό μάθημα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Γράφτηκε π.χ. πως «αν δεν μάθουν τα παιδιά να ευχαριστούν το Θεό για το δώρο της ζωής και των αγαθών για την εξασφάλιση αυτής, πώς θα ευχαριστήσουν τον πλησίον τους;». Ασφαλώς αυτό είναι θέμα διαγωγής, επομένως, αγωγής, και την αγωγή τα παιδιά τη διδάσκονται πρωτίστως και καθοριστικά από την οικογένειά τους.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Έστω και λίγο πιο βαθειά στην τσέπη.

Γρηγόρης Ψαριανός, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2011-09-23

Είναι γνωστή η θέση μας για το διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας, όπως ισχύει σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη ακόμα και σε θεωρούμενα ισλαμικά, θεοκρατικά, όπως η Τουρκία κα.
Σήμερα μάλιστα, κάτω από τις ιδιαίτερα δυσβάστακτες για τον Ελληνικό λαό οικονομικές συγκυρίες, η Εκκλησία της Ελλάδας και σύμφωνα με αυτά που αυτή ευαγγελίζεται, θα έπρεπε να συνδράμει αποφασιστικά, ζητώντας η ίδια από την πολιτεία όχι μόνο τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της, που είναι ο δεύτερος μετά το δημόσιο ιδιοκτήτης γης με 1,3 εκατομμύρια στρέμματα αλλά και να φορολογηθεί για τις εμπορικές της δραστηριότητες, τα ιερά μυστήρια, την εκμετάλλευση της γης και των κτιρίων της.

Μετά τον Καλλικράτη, θά ’ρθει ο Ικτίνος

Γρηγόρης Ψαριανός, Συνέντευξη στον Κωσταντίνο Ζαγάρα, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2010-10-10

psarianos

Σε "σωστή κατεύθυνση" κινείται ο "Καλλικράτης", αλλά με λάθος σχεδιασμό και εφαρμογή", υποστηρίζει στην "Αυγή" της Κυριακής ο Γρηγόρης Ψαριανός, υποψήφιος περιφερειάρχης με τον συνδυασμό "Αττική γη", που στηρίζεται από τη Δημοκρατική Αριστερά. Παράλληλα δηλώνει ότι θα ψηφίσει "το μη χείρον" στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών της Αττικής. Με το χαρακτηριστικό ύφος του διευκρινίζει ότι "όταν έβρεχε μυαλά και η αριστερά κρατούσε ομπρέλα", ο ίδιος "ήταν κάτω από μια μεταχειρισμένη ομπρέλα με τρυπούλες που έσταζε".

Η Δημοκρατική Αριστερά θα καταφέρει να κάνε μία μεγάλη έκπληξη

Γρηγόρης Ψαριανός, Συνέντευξη στην Ειρήνη Παξινού-Βαφειάδου, http://ananeotiki-apopsi.blogspot.com, Δημοσιευμένο: 2010-07-03

....Νομίζω ότι θα είναι μεγάλη έκπληξη, μετά από πάρα πολλά χρόνια θα καταφέρει να κάνε μία μεγάλη έκπληξη! Όχι μόνο με τα εκλογικά ποσοστά, που πιστεύω πως καλώς εχόντων των πραγμάτων σε 5-6 μήνες θα έχει περάσει σε διψήφια ποσοστά, αλλά με δεδομένο την αποσάθρωση αυτού του άθλιου δικομματικού συστήματος, τη διάλυση της Ν.Δ. και την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ που θα επακολουθήσει, θα απελευθερωθούν δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, προοδευτικοί, δημοκρατικοί άνθρωποι. Δεν είναι ανάγκη να είναι αριστεροί με pedigree από τον κτηνίατρο ή από το pet shop της γειτονιάς τους, γιατί υπάρχουν και τέτοια! Είναι διάφοροι που ζητάνε πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, πρόκειται περί βλάβης!

Η ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ!

Γρηγόρης Ψαριανός, Συνέντευξη στον Ίωνα Τσώχο, Αγγελιοφόρος της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2010-06-13

Σήμερα στο χώρο ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ υπάρχει ένα τεράστιο κενό. Αυτό πρέπει να συμπληρωθεί. Αυτό θέλουμε να κάνουμε εμείς. Αυτό δεν απορρίπτει το Συνασπισμό, τους Οικολόγους, μέρος του ΚΚΕ ή του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν 1 εκατομμύριο άνθρωποι ανένταχτοι, που πιστεύουν στην Αριστερά, με ευρωπαϊκό όμως προσανατολισμό. Οχι να ξαναφτιάξουμε την Κομεκόν και τους Ερυθρούς Χμερ. Οχι να πάμε στη Στάζι και στην Κα Γκε Μπε!

Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 16
×
×